به گزارش اسپوتنیک به نقل از «اسپوتنيك در تهران»، دكتر كيانوش جهانپور اعلام كرد که محموله اولیه واکسن «اسپوتنیک وی» روسیه جهت نمونه برداری و بررسی های نهایی به محل نگهداری منتقل شده و آغاز واکسیناسیون منوط به تایید و اعلام معاونت بهداشت و کمیته اجرایی واکسیناسیون خواهد بود.
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اظهار کرد:« هنوز توزیع واکسنهای کرونا از سبد کوواکس به هیچ کشوری آغاز نشده است. واردات واکسن کرونا از سایر منابع نیز در حال انجام است و همان طور که وزیر بهداشت نیز اعلام کرد، واکسنهای دیگر از جمله ۴.۲ میلیون دوز واکسن آسترازنکا از سبد کوواکس نیز در ماه فوریه وارد کشور خواهد شد.
بر اساس اعلام سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه، محموله دوم تا آخر بهمن ماه جاری و محموله سوم تا ۱۰ اسفند راهی تهران میشود و این روند هر دو هفته و یک ماه یک بار ادامه خواهد یافت.
پیش از این در خبرها آمده بود که کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه در کنفرانس خبری خود در خصوص واکس کرونا گفت: ایران و روسیه بزودی تولید مشترک واکسن «اسپوتنیک وی» را آغاز می کنند.
گفتنی است که سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه اعلام کرد که نخستین محموله واکسن روسی کرونا موسوم به «اسپوتنیک وی» توسط هواپیمای شرکت ماهان بارگیری و به ایران ارسال شد.
واکسن «اسپوتنیک وی» در ماه مه سال 2020 توسط مرکز ملی تحقیقات علمی ویروس شناسی «گامالیا» در روسیه ساخته شد. این واکسن با استفاده از ادنوویروس انسانی ساخته شده و یکی از ارزانترین واکسن های جهان است. هر دوز آن 10 دلار قیمت دارد. تا پایان سال گذشته، این واکسن برای واکسیناسیون عمومی در روسیه مورد تأیید قرار گرفت که واکسیناسیون شهروندان روسیه در دسامبر سال 2020 آغاز شد که برای شهروندان روسیه کاملا رایگان است.
مطابق با اطلاعات بنیاد سرمایه گذاری های مستقل روسیه، واکسن « اسپوتنیک وی» در 16 کشور جهان به ثبت رسیده است. انتظار می رود که طی چند روز آینده، شهروندان بولیوی، قزاقستان، ترکمنستان، فلسطین، امارات متحده عربی، پاراگوئه، مجارستان، ارمنستان، الجزیره، بوسنی و جمهوری صربستان، ونزوئلا و ایران با واکسن «اسپوتنیک وی» روسیه واکسینه بشوند.
بیش از 50 کشور درخواست دریافت 1.2 بیلیون دوز واکسن « اسپوتنیک وی» را برای شرکای بنیاد سرمایه گذاری های مستقیم روسیه در هند، برزیل، چین، کره جنوبی ارسال کرده اند و دیگر کشورها در حال تولید این واکسن برای بازار جهانی هستند.