به گزارش اسپوتنیک، سایت DeepMind در خصوص این جهش علمی اطلاع داده شد.
مشکل تاشدگی پروتئین توسط زیست شناس های کل جهان به عنوان یکی از بزرگترین مشکلات علوم جدید مطرح شده بود و برای حل آن محققین تقریبا نیم قرن در حال پژهش و تحقیق بودند.
نتایج ارزیابی هایCritical Assessment of protein Structure Prediction (CASP) که توسط جامعه علمی از سال ۱۹۹۴ انجام شده است، نشان می دهد که AlphaFold دقت بی نظیری را در پیش بینی ساختار پروتئین فراهم می کند. شرکت کنندگان آزمایش CASP باید سیستمی ارائه دهند که قادر است پیش بینی کند چطور پروتئین با توالی اسید های آمینه، که هر کدام خصوصیات شیمیایی مشخصی دارند تاشدگی دارد.
ارزیابی متوسط برای AlphaFold ۹۲.۴ بر اساس مقیاس اندازه گیری Global Distance Test (GDT) است. ضمن اینکه ارزیابی 90 GDT در بین نتایج تجربی رقابتی محسوب می شود. این بدان معناست که هوش مصنوعی قادر است در بسیاری موارد ساختار سه بعدی پروتئین را دقیقتر از برخی از روش های آزمایشگاهی نشان دهد.