حسگرها روی پوست چاپ می‌شوند +عکس

© Sputnik / Sergey Venyavskyآزمایشگاه مرکز علمی - آموزشی
آزمایشگاه مرکز علمی - آموزشی - اسپوتنیک ایران
اشتراک
محققان چینی، حسگرها را مستقیما روی پوست انسان چاپ می کنند.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از «تک اکسپلوریست»، محققان موسسه فناوری هاربین چین از چاپ حسگرهایی به صورت مستقیم بر روی پوست انسان خبر داده‌اند.

یک تیم بین‌المللی از محققان با چاپ حسگرهای مستقیم بر روی پوست انسان و بدون گرما، گامی مهم در جهت پیشرفت این فناوری برداشته‌اند. لینگ ژانگ (Ling Zhang) نویسنده ارشد این مطالعه از  موسسه فناوری هاربین در چین و آزمایشگاه چنگ اعلام کرد که با استفاده از روش کاربردی «سینترینگ» (sintering) موفق به چاپ مستقیم حسگر روی پوست بدن شده‌اند.

تف‌جوشی یا سینترینگ(Sintering) یکی از روش‌های شکل‌دهی مواد فلزی و سرامیکی است. تف‌جوشی چسباندن یا چسبیدن ذرات یک یا چند ماده به یکدیگر از طریق ذوب سطحی بر اثر حرارت، همراه با فشار یا بدون آن، به‌ طوری‌ که به صورت یک توده جامد(solid mass) درآیند.

​مسئله این است که سطح پوست نمی‌تواند چنین دمای زیادی را تحمل کند. برای حل این مسئله، دانشمندان یک لایه کمکی برای تف جوشی ارائه دادند که به پوست آسیب نمی‌رساند و می تواند در دمای پایین تر، مواد را به هم متصل کند. با افزودن یک ذره نانو به مخلوط، ذرات نقره در دمای پایین تری در حدود ۲۱۲ فارنهایت(۱۰۰ درجه سانتیگراد) تف جوش می‌شوند.

حسگرها قادر به ثبت دقیق و مداوم دما، رطوبت، سطح اکسیژن خون و سیگنال‌های عملکرد قلب هستند. این حسگر برای چند روز قوی ضدآب است اما دوش آب گرم به راحتی آن را از بین می‌برد. همچنین قابل ذکر است این حسگر علاوه بر آنکه به پوست آسیب نمی رساند قابل بازیافت نیز است. دانشمندان قصد دارند حسگری مجزا برای نظارت بر علائم خاص مرتبط با کووید-۱۹ توسعه دهند.

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала