به گزارش اسپوتنیک به نقل از «فاکس نیوز»، خوشههای پروتئینی کووید به 10 شکل متفاوت تغییرشکل میدهند تا آسانتر به ارگانیزم نفوذ کنند.
یک تیم محققان از انستیتوی فرانسیس کریک بریتانیا دست به یک آزمایش زدند و مشخص کرد که خوشههای پروتئینی تغییر میکنند و سرسختتر میشوند.
در این آزمایشات مشخص شد که ویروس گریپ و ایدز از چنین مکانیزم پیچیده نفوذی برخوردار نیستند. در شرایط آزمایشگاهی، خوشههای پروتئینی ویروس فقط طی 60 ثانیه تغییر فرم دادند. اما در شرایط واقعی این ویروس نیاز به وقت بیشتری برای شیوع دارد.
تا کنون بیش از 33 میلیون نفر در سراسر جهان به ویروس کرونا مبتلا شدهاند.
در 31 دسامبر سال 2019، مقامات چینی از شیوع ذات الریه پنومونی ناشناخته در شهر ووهان در بخش مرکزی این کشور (استان هوبی) به سازمان بهداشت جهانی اطلاع دادند. کارشناسان عامل ایجاد کننده بیماری را شناسایی کرده اند، این یک ویروس جدید است.
این ویروس میتواند از طریق قطرات تنفسی از انسان به انسان هم منتقل شود.حدس زده میشود که ممکن است این بیماری از طریق تماس با این آبزیان یا خوردن آنها منتقل شود، ولی هنوز نتیجه نهایی در این زمینه حاصل نشده است.
دوره نهفتگی این بیماری به طور متوسط حدود 7 روز است و علائم بیماری پس از گذشت این بازه زمانی در بدن فرد مبتلا ظاهر میشود. علائم شامل تب، بدن درد، گلو درد، سرفه، درد عضلات، آب ریزش بینی، سر درد است. برخی دچار علائم گوارشی مثل تهوع و اسهال میشوند. آنچه باعث نگرانی میشود این است که فرد دچار ذات الریه شود.
سازمان بهداشت جهانی شیوع این بیماری را فوریتی با اهمیت بین المللی تشخیص داد و نام رسمی آن را بیماری COVID-19 گذاشت.