اسپوتنیک در این رابطه به مطلب دمیتری کیسلیوف مدیر عامل خبرگزاری "روسیه امروز" عطف توجه کرده که چنین می نویسد:
آمریکا این کار را بر خلاف اراده متحدین اروپایی انجام داد. پس از آن، آمریکا تحریم های غیرقانونی علیه ایران را اعمال کرد و از آغاز ماه مه همه کشورها را از خرید نفت، فولاد، مس و آلومینیم از ایران ممنوع کرد. ایران در پاسخ به این اقدامات اعلام کرد که می تواند رعایت محدودیت های مرتبط به صنعت اتمی را قطع کند که بر عهده خود گرفته بود. ترامپ خود را آزرده دانسته و به سواحل ایران هفت کشتی جنگی فرستاده است. آنها در خلیج فارس مستقر شده و برای عملیات حاضر و آماده هستند.
اما جنگ به یک دلیل یا حداقل یک شرقه یا عمل تحریک آمیزی نیاز دارد. ما پیشتر گفتیم که شرقه ها هم اینک پراکنده می شوند. کسی، مطمئنا نمی دانند کی، اخیرا در آب های امارات متحده عربی به دو تانکر متعلق به عربستان سعودی حمله کرد. نفت ریخته نشد، آنها خالی بودند، هیچکس صدمه ندید، اما گزارش شد که آسیب به ساختارهای تانکرها وارد شده است. یعنی اینکه با احتیاط حمله کردند. وزیر انرژی امارات، این حمله را محکوم کرد. مصر، اردن و ایران همچنین آنرا محکوم کردند. اما با وجود همه اینها، با کنایه سرویس های ویژه آمریکا به ایران با انگشت نشان می دهند. مثل اینکه تهران در آرزوی صلح نیست. خبر حمله پهپادهای ناشناس حامل مواد منفجره به دو ایستگاه پمپاژ خط لوله نفت عربستان سعودی داده شد. هواپیماهای بدون سرنشین ناشناخته هستند. اما با سر و صدا به حوثی ها که از ایران پشتیبانی می کنند، اشاره می کنند.
آیا این بلوک حتما تاسیس خواهد شد یا نه، معلوم نیست، همه مایل نیستند که این بلوک تاسیس شود و اختلافت متحدین بلقوه آن نیز بسیار زیاد است. و اما آیا جنگ بین ایالات متحده و سعودی ها از یک سو و ایران از سوی دیگر، بوقوع بپیوندد، سوالی داغ است. به هر حال، علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در ماه آوریل گفت که اگر تهران نخواهد توانست بخاطر تحریم های آمریکا از تنگه هرمز استفاده کند، ایران آنرا خواهد بست. تهدیدی واقعی است. حتی در سال 2012، دریاسالارسیاری فرمانده نیروی دریایی ایران، گفت که بستن تنگه هرمز مثل آب خوردن است.
حتی با نگاهی سطحی به نقشه، روشن می شود که تنگه هرمز یعنی چه. کافی است گفته شود که تا کنون 40 درصد از نفت جهان از طریق آن حمل می شود. مشکل است گفته شود اگر غیر از این باشد چه خواهد بود. اما به نظر می رسد که آمریکا آماده است با آتش بازی کند.
خوب، درباره روسیه چه می شود گفت؟ مسکو در حال حاضر همه چیز را در حوزه دیپلماسی انجام داده است، و به همه: آمریکا، اروپا و ایران خطر ناشی از رویارویی را توضیح داد. آیا مسکو در این قضیه دخالت می کند؟ پوتین در کنفرانس مطبوعاتی 15 مه پاسخی روشن داد: "روسیه یک تیم آتش نشانی نیست، ما نمی توانیم همه چیز را که به طور کامل به ما وابسته نیست، پشت سر هم نجات دهیم".