به گزارش اسپوتنیک، دانشمندان سوئدی عوامل جدیدی که 50٪ خطر مرگ زودرس را افزایش میدهند را کشف کردند. این عوامل بیفنیل پلیکلر شده یا (PCB) هستند که در طول زندگی فرد در خون وی ذخیره میشوند.
محققان دانشگاه اوپسالا پس از مطالعه بر روی افراد مسن در طی ده سال از زندگی آنها دریافتند که این عوامل با مواد غذایی به بدن انسان وارد می شوند. رکوردار غلظت بیفنیل پلیکلر شده ماهیهای چرب، ماهی قزل آلا و شاه ماهی هستند.
مرگ و میر در افراد با سطوح بالای PCB در خون، 50٪ بیشتر از افرادی است که سطح ناچیزی از این مواد خطرناک در بدن آنها وجود دارد. به گفته محققان، نتایج بهدست آمده به عوامل مرتبط با بیماری های قلبی عروقی وابسته نیست.
پیشتر دانشمندان دانشگاه بلفاست بریتانیا اظهار داشتند که تقریبا از هر دهه مرگ و میر زودرس یک مرگ ناشی از فعالیت بدنی پایین و شیوه زندگی بی تحرک است.
بیفنیل پلیکلر شده یک ترکیب آلی کلر است که برای محیط زیست، سمی بوده و در ردهٔ آلایندههای آلی دیرپا جای دارد.