توافق مهم ایران و ترکیه

© Sputnik / Vitaliy Belousov /  مراجعه به بانک تصاویر توافق مهم ایران و ترکیه
توافق مهم ایران و ترکیه - اسپوتنیک ایران
اشتراک
وزیر خارجه ایران از توافق با ترکیه برای ایجاد سازوکاری مشابه اینستکس خبر داد.

واکنش ظریف به مانع‌تراشی‌های آمریکا در راه تجارت ایران و ترکیه - اسپوتنیک ایران
واکنش ظریف به مانع‌تراشی‌های آمریکا در راه تجارت ایران و ترکیه
به گزارش اسپوتنیک به نقل از تسنیم، محمدجواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران پیش از ترک آنکارا در جمع خبرنگاران به تشریح جمع‌بندی از سفر به ترکیه و رایزنی‌ها با مقامات این کشور پرداخت.
ظریف در این باره گفت: در دیدار با مقامات ترکیه درباره موضوعات روابط دوجانبه صحبت کردیم و هم فرصت خوبی شد تا درباره مسائل منطقه‌ای و جهانی نیز بحث و گفتگو کنیم. در مسائل منطقه‌ای و جهانی بحث سوریه را داریم و فرصتی که بنده داشتم در سفر به سوریه و گفتگوهایی که در آنجا صورت گرفت، همچنین اینجا (ترکیه) هم توانستیم درباره سوریه، ادلب و بحث حضور نیروهای آمریکایی در سوریه و هم نگرانی‌هایی که درباره روند سیاسی در این کشور وجود دارد و اقداماتی که باید انجام شود با مقامات مختلف گفتگو کنیم.
وزیر خارجه کشورمان در ادامه افزود: درباره ونزوئلا و مداخلات غیرقانونی آمریکا در آن و نحوه هماهنگی در این باره صحبت شد. همچنین درباره شمال آفریقا که حرکت‌های نگران کننده‌ای در آن در جریان است و احتمال استفاده از نیروی نظامی در آنجا مطرح است، صحبت کردیم.
وی در ادامه با اشاره به روابط دوجانبه تهران-آنکارا گفت: درباره روابط دوجانبه باید گفت که دوستان ما در ترکیه همواره با تحریم‌های ضدایرانی مخالفت کرده‌اند و همچنین با اقدام غیرقانونی آمریکا علیه سپاه پاسداران نیز مخالف هستند که این موجب تقدیر و تشکر ماست. در مورد روش‌های ادامه همکاری علی‌رغم تحریم‌ها صحبت کردیم. در 5 حوزه توافق کردیم که به صورت ویژه کار را دنبال کنیم که شامل تعرفه ترجیحی، همکاری‌ها در حوزه انرژی، همکاری‌های بانکی و استفاده از پول مشترک، ایجاد یک ساز و کار مشابه اینستکس در روابط دوجانبه و از این قبیل همکاری‌ها را توافق کردیم و قرار بر این شد من و وزیر خارجه ترکیه به صورت ویژه اجرای آنها را دنبال کنیم، که البته مسئولین کمیسیون‌های مشترک هم به سهم خود آنها را دنبال خواهند کرد. مجموعا بنده احساس می‌کنم در طرف ترکیه علاقه‌مندی به همکاری جدی در همه زمینه‌های اقتصادی، امنیتی، سیاسی، منطقه‌ای و بین‌المللی وجود دارد، و ما هم امروز نوع روابطی که با ترکیه داریم شاید نوع این روابط را در طول چند دهه گذشته نداشتیم. خوشحالم که روابط مشابهی را با بقیه همسایگانمان داریم، روابط با عراق، آذربایجان، افغانستان، پاکستان و سایر همسایگان شمالی‌ مان و در آسیای میانه و قفقاز بسیار روابط ممتازی است و این سیاست دولت دوازدهم که همسایگان اولویت ما هستند به حمدالله دارد با موفقیت 
ظریف در ادامه درباره نامه شب گذشته خود به وزرای خارجه کشورهای جهان نیز گفت: پس از اقدام غیرقانونی آمریکا (در قرار دادن سپاه پاسداران در لیست گروه‌های تروریستی) من فورا نامه‌ای برای دبیرکل سازمان ملل متحد در زمینه خطراتی که این اقدام دارد، نوشتم.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا چندی پیش اعلام کرد که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را در لیست سازمان های خارجی که آمریکا آنها را تروریستی می خواند، قرار می دهد. شورای عالی امنیت ملی ایران این تصمیم واشنگتن را بدون پایه و اساس نامید.
به دنبال آن وزارت خزانه داری آمریکا تحریم هایی را علیه چندین نفر و زیر مجموعه های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعمال کرد.
روابط امریکا و ایران پس از به قدرت رسیدن دونالد ترامپ تیره تر شده است. رئیس جمهور امریکا ایران را به برهم زدن ثبات در منطقه و حمایت از تروریسم جهانی متهم می کنند. رهبران ایران در پاسخ ضمن رد این اتهامات قول داده اند در برابر فشار واشنگتن تسلیم نشده و به دنبال کردن خط مشی سیاسی مستقل خود ادامه دهند.
موج دوم تحریم های آمریکا که صادرات نفت را نیز شامل می شود از پنجم نوامبر اجرایی شد. برایان هوک نماینده ویژه آمریکا در امور ایران هشدار داد، کسانی که بخواهند مکانیزم محدودیت های علیه ایران را دور بزنند ، بلافاصله تحریم خواهند شد. واشنگتن قصد دارد اقداماتی را علیه کشورهایی که با ایران همکاری می کنند صورت دهد و کشورهایی را که به خرید نفت از ایران ادامه می‌دهند مجازات کند.

 

 

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала