به گزارش اسپوتنیک، مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده اظهار امیدواری نمود که معامله جدید با ایران در باره مسأله هسته ای ایران ممکن باشد.
پمپئو به خبرنگاران گفت:«امیدواریم بتوانیم به توافق جدید با ایران دست یابیم و این کار ممکن شود».
دونالد ترامپ هشتم ماه مه به صورت رسمی اعلام کرد که آمریکا دیگر در توافق هسته ای حضور نخواهد داشت و تحریم های لغو یا اسقاط شده را باز می گرداند.
از سوی دیگر، طرف های باقی مانده در برجام همچنان در تلاش هستند تا این توافق را نگه دارند و مسیرهای مالی ویژه ای برای بهره مندی ایران از مزایای اقتصادی این توافق ایجاد کنند.
در ژوئیه سال 2015 میلادی، پنج عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد(متشکل از بریتانیا، چین، فرانسه، روسیه و ایالات متحده آمریکا) به علاوه آلمان به توافقی تاریخی با ایران برای جلوگیری از ساخت سلاح هسته ای دست یافتند. در ازای توقف برنامه هسته ای ایران هم قرار شد بسیاری از تحریم های وضع شده علیه این کشور برداشته شود.
توافقنامه برجام در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما تصویب شد. چهار شرط لازم برای تائید پایبندی ایران به توافقنامه برجام: تهران به صورت شفاف و قابل تصدیق تمامی بخشهای توافق را اجرا کند. ایران تخلف اساسی ای از برجام نداشته باشد. ایران هیچ عمل آشکار و یا پنهانی در جهات پیشرفت ساخت سلاح هسته ای انجام نداده باشد.