ولادیمیر ساژین خاورشناس و تفسیرگر اسپوتنیک در این رابطه چنین می نویسد: موضع اسراییل به طور کامل از درک و فهم سلطنت های سنی و به ویژه عربستان سعودی و همچنین ایالات متحده، که فشار ایران را مهم ترین راستای سیاست خود در خاورمیانه می دانند، برخوردار است.
این دلیل تصمیمگیری رئیس جمهور ترامپ بود که از قرارداد هسته ای با ایران خارج شد. این جریان آبستن وخیم شدن وضعیت نه تنها در سوریه بلکه در اطراف ایران است. اگر برجام عقیم بماند و ایران باز هم به برنامه هسته ای و عنصر نظامی آن رو آورد اسراییل در اقدامات ضد ایرانی از حمایت جامعه بینالمللی برخوردار خواهد شد. در این صورت جنگ با اسراییل ممکن است به خاک ایران سرایت کند.
در این رابطه جا دارد گفته شود که بنا به دادههای نشریه Global Firepower تعداد جمعیت ایران —82 میلیون نفر و اسراییل —8.3 میلیون و هزینههای نظامی آنها به ترتیب 6.3 و 20 میلیارد دلار است. تعداد نفرات نیروهای مسلح: ایران —534 هزار، اسراییل 170- هزار نفر. تعداد تانک ها: ایران — 1650، اسرائیل — 2760. تعداد هواپیماهای جنگی: ایران — 505، اسرائیل — 596، تعداد کشتی های جنگی: ایران — 398، اسرائیل — 65 تا است.
ولی برای ایران کاربرد نیروهای زمینی در میدان نبرد در اسراییل دشوار خواهد بود. فاصله بین ایران و اسراییل از طریق سرزمین سوریه بسیار زیاد است. تهران به احتمال قوی قادر به انتقال نیروهای مسلح، تجهیزات نظامی و تسلیحات خود از ایران به سوریه نخواهد بود.
یک چیز باقی می ماند و آن حملات موشکی گسترده به اسراییل از خاک ایران و آغاز حملات حزب الله، حماس و دیگر متحدین تهران به اسراییل است. در هر یک از گزینه های بروز درگیری نظامی بین ایران و اسراییل، کیفیت اسلحه و تجهیزات نظامی نقش مهمی ایفا خواهد کرد و در اینجا برتری مطلق از آن اسراییل است.
بسیاری از هواپیماهای نیروی هوایی جمهوری اسلامی ناتوان هستند. اما حتی آنها هم در شرایط جنگی میتوانند طعمه آسان برای هواپیماهای جنگی مدرن و دفاع هوایی دشمن بالقوه باشد. بله، مجتمع نظامی و صنعتی ایران نمونه های متعددی از تجهیزات نظامی، از جمله جنگنده های (آذرخش، صاعقه، تذرو) را تولید می کند. با این حال، آنها بر مبنای نسخه های خارجی قدیمی ساخته شدند.
خلاصه، میتوان گفت که، البته، قدرت نظامی اسراییل از بسیاری لحاظ، به ویژه از نظر کیفیت و فن آوری های پیشرفته برتر از ایران است.
اما در تهران و بیت المقدس سران هوشمند، عملگرا و واقع گرا وجود دارند. آنها به دنبال اختلافات با استفاده از ابزار نظامی نیستند. اما تبادل ضربات در سوریه امکان پذیر است: اسراییل به واحد های نظامی ایران و متحدین شیعه آن و ایران به اهداف اسرییل مستقر در بلندی های جولان دقیقا به جاهایی ضربه میزند که به نظر ایران، سرزمین سوریه است. به این ترتیب، تهران نشان می دهد که به خود اسراییل دستدرازی نمی کند. قابل توجه است که طرفین بسیار محتاط رفتار میکنند و در اوضاع حاد کنونی به سیر حوادث با چشم عدم تمایل به تشدید وخامت می نگرند.