عجیب ترین گورستان های ایران + عکس

© Sputnik / Soheil Gargariعجیب ترین گورستان های ایران + عکس
عجیب ترین گورستان های ایران + عکس - اسپوتنیک ایران
اشتراک
قبرستان به خودی خود ترسناک و وهم‌انگیز هست و انسان از شنیدن نامش و آنچه در آن می‌گذرد و خاطرات عجیب و غریب راست و دروغ از آنهایی که در آن دفن هستند، به خود می‌لرزد.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از جام جم، گورستان ها خواه نا خواه ترسناک و غم انگیر هستند حال تصور کنید در این میان قبرستان‌هایی باشند که خاص‌تر از بقیه باشند. در این گزارش تصویری با چند قبرستان خاص ایران آشنا می‌شوید.

قبرستان تیس یا جن‌ها

گفته می‌شود که قبرستان تیس که به قبرستان جن‌ها نیز معروف است، قدمتی بیش از 2000 سال دارد. این گورستان در شهرستان چابهار، در نزدیکی روستای تیس، در جنوب قلعه پرتغالی‌ها واقع شده است. بیشتر اطلاعات در مورد قبرستان تیس و حتی قدمت آن با حدس و گمان و افسانه همراه است. حفر قبرها در کنار هم بر روی سطح صخره‌ای این باور را رواج داده که قبرستان متعلق به جن‌ها است. با این حال گفته می‌شود ممکن است تلاش برای مراقبت از اجساد مردگان در برابر تعرض حیوانات دلیل این نوع ساخت گورستان بوده باشد.

گورستان باغلق

باغلق روستایی ترکمن‌نشین در منطقه جرگلان استان خراسان‌شمالی است. گورستان روستای باغلق از گورستان‌های قدیمی خراسان است و شکل آن متفاوت از آرامگاه‌های متداول در ایران است. این گورستان دور از روستا و بر فراز یک تپه قرار دارد و مشخصات فرد دفن‌شده بر روی ستون‌های چوبی عمودی ثبت شده است.

گورستان سفید چاه

قبرستان تاریخی سفید چاه، یا آن‌طور که به طبری گفته می‌شود «اسپه چاه» را مربوط به دوره تیموریان می‌دانند. این گورستان در شهرستان بهشهر استان مازندران واقع است. به گفته ساکنان محلی، در روستای سفیدچاه سنگ قبر مردگان براساس شغل آنها حکاکی و ساخته می‌شد.

قبرستان دارالسلام شیراز

گورستان دارالسلام شیراز یکی از قدیمی‌ترین قبرستان‌های ایران به‌شمار می‌رود. در آن قبرهایی از قرن اول و دوم هجری دیده می‌شود. با این حال برخی محققان می‌گویند که قدمت تاسیس این قبرستان به قبل از اسلام می‌رسد. دارا‌لسلام در بخش مرکزی شهر شیراز واقع شده است. قبر‌های قدیمی با خط‌های رقاع، کوفی، بنایی، ثلث، نسخ و نستعلیق کنده‌کاری شده‌اند و تصاویری از قیچی، شانه، آینه و ابزار شغل‌های مردگان بر سنگ ‌قبرها خودنمایی می‌کنند. قبر افراد سرشناس مربوط به دوره زندیه تا قاجاریه در این آرامگاه دیده می‌شوند.

قبرستان «موبدان زرتشتی»

قبرستان «هفتاد ملا» یا «موبدان زرتشتی» در شهرستان میرجاوه استان سیستان و بلوچستان قرار دارد. این قبرستان با مساحتی بیش از ۵۰۰ متر مربع در سینه کوه ساخته شده و به نظر می‌رسد که شکل قبرها از مقبره کوروش الهام گرفته شده باشد. گفته می‌شود که قبرستان هفتادملا بیش از ۷۰۰ سال قدمت دارد. با این حال برخی مدعی‌اند که اولین قبرها مربوط به موبدان زرتشتی بوده که پس از حمله اعراب به ایران به این منطقه پناه آورده بودند.

قبرستان شهر یری

منطقه باستانی «شهریری» در نزدیکی روستای پیرازمیان در استان اردبیل واقع است. قدمت قلعه و معبد این منطقه به ۱۴۰۰ سال پیش از میلاد مسیح و «قوشا تپه» به هزاره هفتم پیش از میلاد می‌رسد. در نزدیکی این منطقه مجسمه‌های سنگی با نقش‌های انسان‌هایی که دهان ندارند، وجود دارد. ده‌ها مورد از این آثار موجودند که اندازه آنها بین ۴۰ تا ۳۶۰ سانتی‌متر متفاوت است. قدمت گورهای این منطقه به 1000 تا 2000 سال قبل از میلاد برمی‌گردد.

 

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала