گزارش و تحلیل

بقایی: امنیت قفقاز برای ما مهم است

سخنگوی وزارت خارجه ایران برقراری صلح بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان، امنیت قفقاز و امنیت همه همسایگان به شمول ارمنستان و جمهوری آذربایجان را برای ایران حائز اهمیت عنوان کرد.
Sputnik
به گزارش خبرنگار اسپوتنیک در تهران امروز دوشنبه اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، بر موضوع حقابه ی ایران از هیرمند و نگرانی های موجود تاکید کرد و گفت: سفر وزیر خارجه به افغانستان را باید در چارچوب و ادامه مسیری بدانیم که در سه الی چهار سال گذشته پیگیری شده است.
همانطور که گفتم این سفر در ادامه مسیری بود که از قبل شروع شده است و مراودات ما با حکومت سرپرستی افغانستان در ۳/۵ سال گذشته در دولت‌های مختلف وجود داشته است.
وی افزود: امیدوارم که این سفر یک گام مهم در راستای رفع نگرانی‌ها و استفاده از ظرفیت‌ها برای ارتقای همکاری‌های ۲ کشور در زمینه‌های مختلف به خصوص حوزه اقتصادی باشد. ‌
بقائی افزود: این سفر صرفاً یک سفر سیاسی نبود و یک هیات اقتصادی وزیر خارجه را در جریان سفر همراهی می‌کردند. در این سفر در ارتباط با موضوع مهاجران به خصوص مهاجران غیرقانونی و همچنین امنیت مرزها، حقآبه و ... رایزنی شد.
در رابطه با موضوع آب، نگرانی‌های‌مان را صریح در دیدار با مقامات حکومت سرپرست افغانستان مطرح کردیم.
اسماعیل بقایی، سفرای ایران را نماینده رئیس جمهور در کشورهای دیگر توصیف کرد و افزود: ما دارای سرپرست سفارت در افغانستان هستیم که مدتی قبل تعیین شد و ایشان همراه با مدیرکل ذیربط به عنوان متولیان تمشیت امور دیپلماتیک ما با افغانستان محسوب می‌شوند.
بقائی ادامه داد: خبری که درباره عنوان یکی از همکاران ما مطرح شده گمانه‌زنی رسانه‌ای بوده است و آقای اشجع زاده مدیرکل آسیای جنوبی هستند.
سخنگوی وزارت خارجه اظهار کرد : سفر آقای عراقچی به افغانستان کوتاه بود و در این سفر کوتاه با مقامات حکومت سرپرستی افغانستان گفت‌وگوهای خوبی انجام شد و فرصت خوبی برای آشنایی بیشتر فعالان اقتصادی دو کشور با هدف افزایش و ارتقای روابط اقتصادی و تجاری بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در ارتباط با سفر دستیار رئیس‌جمهور آذربایجان به ایران گفت: این سفر یک سفر دوجانبه بعد از سفر اخیر دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان به باکو بود. در این سفر دیدارهای خوبی صورت گرفت و مقامات ۲ کشور در مورد تقویت روابط و برخی از سوء تفاهم‌های رسانه‌ای صحبت کردند.
داده نمایی
کدام کشورها بیشترین درآمد را در جهان و خاورمیانه دارند؟ + داده نمایی
امیدواریم این رفت و آمدها شروع خوبی برای درک بهتر و متقابل در ارتباط با نگرانی‌های مشترک و بهبود روابط بین ۲ کشور باشد.
وی همچنین در مورد سفر اخیر نتانیاهو به آمریکا و دیدارش با ترامپ گفت: این سفری است که بین ۲ طرف در جریان است و از مدت‌ها قبل در موردش صحبت می‌کردند.
ما سعی می‌کنیم بر موضوعات و مسائل خودمان متمرکز باشیم و در عین حال در مورد بازتاب‌ها و یا آثاری که ممکن است چنین رفت و آمدهایی در رابطه با تحولات منطقه از جمله تحولات فلسطین داشته باشد حتما موضوعات را با دقت رصد خواهیم کرد.
اسماعیل بقایی، در خصوص سفر رئیس مجلس عراق به ایران نیز گفت: این سفر در چارچوب دیپلماسی پارلمانی انجام شده و طبق برنامه‌ریزی انجام شده ایشان قرار است که با رئیس مجلس، رئیس قوه قضاییه و رئیس‌جمهور دیدار و رایزنی کنند.
بقائی گفت: این سفر در چارچوب روابط خوب بین ایران و عراق و جهت مشورت و رایزنی در ارتباط با مسائل دوجانبه و منطقه انجام شده است.
وی در ادامه برخی از اخبار منتشر شده مبنی بر احتمال تمدید حضور نیروهای نظامی آمریکا در عراق را بر ضد ثبات و امنیت منطقه عنوان کرد و اظهار داشت : ما حضور نیروهای نظامی بیگانه در منطقه را به هیچ عنوان در جهت ثبات و امنیت کشورهای منطقه نمی‌دانیم و این موضع ثابت است.
وی در ادامه برقراری رابطه با سوریه را تابع مجموعه ملاحظات و نیازمند پیش زمینه‌هایی دانست که با رصد دقیق تحولات در ارتباط با آن تصمیم‌گیری می‌شود و ادامه داد: اینکه کشورهای دوست ما بخواهند تحرکات مثبتی داشته باشند و تبادل پیام کنند امر نامتعارفی نیست و ما از همه امکانات و ظرفیت‌ها برای اطمینان از اینکه تصمیم نهایی در این مورد تصمیم سنجیده‌ای خواهد بود، استفاده می‌کنیم‌.
در رابطه با بازگشایی سفارتخانه‌ها همانطور که پیش از این گفته‌ایم زمینه‌ها یا پیش زمینه‌هایی لازم است که باید انجام شود و بسترهای لازم هم از لحاظ سیاسی و هم از لحاظ تامین امنیت سفارت ایجاد شود و ما نسبت به آن اطمینان حاصل کرده و بعد در مورد آن تصمیم‌گیری کنیم.
سخنگوی وزارت خارجه برقراری صلح بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان، امنیت قفقاز و امنیت همه همسایگان به شمول ارمنستان و جمهوری آذربایجان را برای ایران حائز اهمیت عنوان کرد و افزود: رفت و آمدهای ما با این ۲ کشور در سطوح مختلف دیپلماتیک برقرار است و ما آماده هر نوع کمک برای تقویت امنیت و ثبات در قفقاز جنوبی از جمله از طریق کمک به پیشبرد گفت‌وگوها بین این ۲ کشور هستیم.
بحث و گفتگو