به گزارش اسپوتنیک- اندیشه کاظمی پژوهشگر مسائل بینالملل درباره احتمال تغییر مواضع رهبران اروپایی مبنی بر اتمام مناقشات روسیه و اوکراين و احتمال پذيرش شروط روسیه به اسپوتنیک گفت: در اینکه برخی رهبران اروپایی بويژه کشورهایی از میان تروئیکای اروپایی همچون آلمان ممکن است مواضع خود را در مورد مناقشه روسیه و اوکراین تغییر دهند و شرایط روسیه را بپذیرند به عوامل مختلفی بستگی دارد که به عقیده من مهمترین آن در خطر بودن اعتبار ناتو و بعد از آن ایالات متحده است.
کاظمی در ادامه گفت، تغییرات در میدان نبرد، پیشروی های روسیه در خاک اوکراین و مقاومت این کشور در برابر اوکراین و حامیان اصلی آن یعنی ناتو بر محاسبات استراتژیک رهبران اروپایی تأثیر جدی داشت. درست است که اوکراین توانست به استان کورسک روسیه حمله آند و بخشی از آن را اشغال کند، اما نتایج این حمله به گونه ای نبود که تاثیری بر نتیجه جنگ و حتی نتیجه مذاکرات داشته باشد و اوکراین بتواند از آن به عنوان ابزاری برای فشار در مذاکرات استفاده نماید.
وی افزود، آمار رسمی تلفات اوکراین 400 هزار تن کشته یا مجروح اعلام شده، سربازان اوکراینی خستهاند و اوکراین اقدام به سربازگیری مردان ۲۵ ساله کرد که سن قبلی 27 سال بود و حتی صحبت از آن بود تا سن سربازگیری را به 18 سال کاهش دهد اما "ولادیمیر زلنسکی" به دلیل برخی نگرانیها با این پیشنهاد مخالفت کرد. یعنی توان و سرعت فعلی اوکراین در جنگ چندان دلگرم کننده نیست، بنابراین اروپایی ها به این فکر افتادند که شاید بهتر باشد در سیاست و مواضع خود تغییراتی داشته باشند از جمله پذیرش برخی شروط روسیه مثل حفظ مناطق اشغال شده از خاک اوکراین. تا جائیکه حتی "مایکل والتز" مشاور امنیت ملی جدید آمریکا در سخنانی اذعان داشت بازپس گیری تمام خاک مورد ادعای اوکراین از روسیه عملا ممکن نیست و کییف ممکن است مجبور شود برخی از اراضی خود را به روسیه واگذار کند.
اندیشه کاظمی در پایان افزود، البته عوامل دیگری مثل فشار افکار عمومی و ترس از تسری درگیریها از اوکراین به مناطقی در اروپا و درگیر شدن کشورهایی اروپایی در جنگی گسترده یا به اصطلاح جنگ جهانی سوم و تبعات آن برای زندگی مردم عادی و همچنین عوامل اقتصادی ناشی از کمکهای مالی و تسلیحاتی به اوکراین و تحریم های گسترده ای که بر علیه روسیه صورت گرفته و منجر به انفعال بخشی از تجارت اروپا که با روسیه در ارتباط بود و همچنین بحرانهای احتمالی ناشی از انرژی همگی بر تغییر مواضع برخی رهبران اروپا و استقبال آنها از انجام مذاکرات صلح بین روسیه و اوکراین تاثیر داشته است.