"لین جیان" سخنگوی وزارت امور خارجه چین در واکنش به این اظهارات "ینس استولتنبرگ" معتقد است ائتلاف ناتو میخواهد تقصیرات خود را به گردن دیگران بیندازد و به این بهانه میخواهد از چین استفاده کند تا ناتو را به سمت شرق گسترش دهد و تنشهای منطقهای را افزایش دهد.
این دیپلمات چینی اقدامات ائتلاف ناتو را عامل خطرات امنیتی بسیار بالا برای جهان و منطقه خواند. بر این اساس اندیشه کاظمی پژوهشگر مسائل بین الملل ضمن اشاره به نگرانی های غرب به رهبری ایالات متحده از روابط منسجم روسیه، چین و ایران در گفتکو با اسپوتنیک گفت: اگرچه از اهدف آمریکا و متحدان اروپایی آن از گسترش ناتو به سمت شرق، مهار روسیه و محدود کردن سیاستهای فرا مرزی کرملین است اما با توجه به مواضع عملیاتی ناتو، به نظر میرسد که مهار چین نیز از اهداف مهم آنها باشد. بعبارتی، قدرت اقتصادی و نظامی چین در سند راهبردی ناتو به عنوان چالشی برای منافع، امنیت و ارزشهای ناتو ارزیابی شده است.
این مواضع ضد چینی ناتو و اتهاماتی که با عناوین مختلف به پکن وارد می شود تاکیدی است بر محتوای ضد چینی و تمایل ناتو بر اعمال کنترل هرچه بیشتر بر پتانسیل های کشور چین و همچنین نقش میانجیگر آن در مناقشات روسیه و اوکراین است که طبیعتا پکن قاطعانه حافظ حاکمیت و منافع خود است و با هر گونه گسترش ناتو در منطقه آسیا-پاسفیک مقابله خواهد کرد.
کاظمی افزود، از سویی حمایت ادعایی چین، ایران و کره شمالی موقعیت روسیه را در محیط بین الملل تقویت می کند و به این ترتیب تلاشهای غرب برای منزوی کردن مسکو بی نتیجه خواهد ماند، به ویژه میزان اثرگذاری قانون مقابله با دشمن ایالات متحده از طریق تحریم ها که علیه ایران، روسیه و کره شمالی تصویب شده به شدت کاهش خواهد یافت، زیرا این کشورها به ویژه پس از مناقشات اوکراین و روسیه به تعمیق روابط اقتصادی، نظامی، سیاسی و فناوری خود سرعت بخشیده اند. وی در ادامه گفت، بنابراین این چهار قدرت اکنون با سرعت قابل توجهی با شناسایی منافع مشترک و دشمن مشترک فعالیتهای نظامی و دیپلماتیک خود را در محیط بین الملل هماهنگ نموده و تلاش می کنند تا با یک سیاست خارجی مشترک دنیایی چند قطبی که دیگر تحت سلطه آمریکا نیست را شکل دهند و نظم جدیدی بدون هژمونی ایالات متحده ایجاد کنند.
"این اتحاد ضد غربی چهارگانه" زمینه تقویت روابط راهبردی میان دولتها را تقویت نموده و در نتیجه سیاستهای تحریمی و اعمال فشارهای اقتصادی و نظامی غرب را بی نتیجه خواهد گذاشت. ناتو تلاش می کند تا با کشاندن پای سایر کشورها مثل چین و یا کره شمالی به مناقشات روسیه و اوکراین ولو به بهانه حمایت نظامی بهانهای برای مداخله نظامی و گسترش مرزهای ائتلاف به سمت شرق را پیدا نموده و آن را حق جلو دهد.
این در حالیست که ایالات متحده و ناتو خود با حمایت نظامی و ارسال تسلیحات به اوکراین بر آتش جنگ دامن می زند و مانع پایان یافتن مناقشات میان این دو کشور می شود. البته که این امر نیز ناشی از تفکر رایج در ایالات متحده مبتنی بر استثناگرایی آمریکایی است و آنها بیتوجهی به هنجارها، قواعد و قوانین بینالمللی را امری طبیعی برای خود می دانند.