زلنسکی: "برنامه اقدام" اتخاذ شده در کنفرانس سوئیس، به مسکو ارائه خواهد شد

ولادیمیر زلنسکی گفت که "برنامه اقدام" اتخاذ شده در پایان کنفرانس سوئیس درباره اوکراین، قبل از برگزاری دومین اجلاس به روسیه ابلاغ خواهد شد.
Sputnik
به گزارش نشریه "اوکراینسکایا پراودا" زلنسکی در جلسه عمومی کنفرانس سوییس گفت:"در حال حاضر اینجا روسیه حضور ندارد. ما باید با هم تصمیم بگیریم که صلح عادلانه برای جهان چه معنایی دارد و چگونه می توان به روشی واقعاً پایدار به آن دست یافت. منشور سازمان ملل برای ما مبناست. پس از آن، زمانی که برنامه اقدام، مورد توافق همه و شفاف برای مردم آماده روی میز باشد، آنگاه به نمایندگان روسیه ابلاغ خواهد شد تا در دومین اجلاس صلح بتوانیم پایان واقعی جنگ را اعلام کنیم."
لازم به ذکر است که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه روز جمعه 14 ژوئن در دیدار با مسئولان وزارت خارجه این کشور گفت که برای آغاز مذاکرات صلح، اوکراین می بایست نیروهای خود را از کل مناطق جدید روسیه از جمله دونتسک، لوهانسک و همچنین مناطق خرسون و زاپروژیا خارج کند. رئیس جمهور روسیه خاطرنشان کرد که درگیری ها بلافاصله پس از موافقت کی یف با این شرط متوقف خواهد شد. همچنین، به گفته رئیس‌جمهور کی یف رسماً باید امتناع خود از طرح پیوستن به ناتو را اعلام نماید؛ مسکو برای حل و فصل صلح‌آمیز بحران اوکراین به وضعیت بی‌طرفی، غیرائتلافی و بلوکی و بدون توان هسته‌ای اوکراین نیاز دارد. این پیشنهاد بلافاصله توسط ولادیمیر زلنسکی رد شد. ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، پیشنهاد مسکو را یک اولتیماتوم خواند و میخائیل پودولیاک مشاور وی مدعی شد که ابتکارات جدید روسیه دربردارنده "پیشنهاد صلح واقعی" نیست. ایالات متحده نیز اعلام کرد که این گزینه غیرقابل قبول است. واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در ادامه اعلام داشت که کی یف و حامیان آن به طوری آشکار تلاش‌های مسالمت‌آمیز برای حل بحران را نادیده می‌گیرند و از گفتگو و رایزنی در مورد آن خودداری می‌کنند. دیمیتری پسکوف، سخنگوی ریاست جمهوری روسیه نیز اظهار داشت، ایالات متحده و تعدادی از کشورهای اروپایی خواهان ادامه جنگ با روسیه به دست اوکراینی‌ها هستند، و واکنش منفی غرب به پیشنهادات صلح‌آمیز پوتین برای حل و فصل بحران اوکراین موید آن است.
لازم به ذکر است که 15 و 16 ژوئن، در نزدیکی شهر لوسرن، در اقامتگاه بورگنستاک در سوئیس کنفرانسی درباره اوکراین برگزار می شود. 92 کشور و 55 رئیس دولت و همچنین هشت سازمان از جمله اتحادیه اروپا، شورای اروپا و سازمان ملل مشارکت خود را در این رویداد تایید کردند. جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، شی جین پینگ، رئیس جمهور چین و لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، رئیس جمهور برزیل، در این کنفرانس شرکت نمی کنند. سوئیس برای روسیه دعوت نامه ای جهت شرکت در این نشست ارسال نکرد. کرملین پیشتر اعلام کرده بود که جستجوی گزینه‌هایی برای حل و فصل اوضاع در مناقشه اوکراین بدون مشارکت روسیه کاملاً غیرمنطقی و بیهوده است.
بحث و گفتگو