به گزارش اسپوتنیک، ولادیمیر زلنسکی از شی جین پینگ، رئیس جمهور چین و جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا خواست تا از نشست سران در سوئیس حمایت کنند.
وی گفت: "لطفا با رهبری و مشارکت شخصی خود از نشست صلح حمایت کنید."
پیش از این، دفتر ریاست جمهوری برزیل به اسپوتنیک گفته بود که لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، رئیس جمهور این کشور در کنفرانس مربوط به اوکراین در ماه ژوئن در سوئیس شرکت نخواهدکرد. پیشتر به نقل از منابع گزارش شده بود که رئیس کاخ سفید به نشست اوکراین در سوئیس نخواهد رفت.
به گزارش شینهوا، شی جین پینگ در دیدار با پوتین گفت که پکن از برگزاری کنفرانس صلح بین المللی برای حل و فصل اوضاع اوکراین در زمان مناسب، در صورتی که مسکو و کی یف آن را به رسمیت بشناسند و مشروط به مشارکت برابر آنها باشد، حمایت می کند.
گفتنی است، روسیه در 24 فوریه عملیات نظامی ویژه ای را در اوکراین آغاز کرد. پوتین هدف آن را "حمایت از مردمی خواند که به مدت هشت سال مورد قلدری و نسل کشی رژیم کییف قرار گرفته اند."
مسکو بارها اعلام کرده است که برای مذاکره آماده است، اما کییف در سطح قانونگذاری آنها را ممنوع کرده است. دیمیتری پسکوف، سخنگوی رئیسجمهور روسیه در اظهاراتی گفت که زلنسکی پیش از این در G20 گفت که "مینسک-3 وجود نخواهد داشت"، چنین سخنانی کاملاً موید موضع کییف در مورد عدم تمایل به مذاکره است.
زلنسکی در کانال تلگرامی خود نوشت: یک فرمول اوکراینی برای صلح وجود دارد. صلح برای اوکراین، اروپا و جهان و مجموعه ای از راه حل ها وجود دارد که می توانند برای تضمین واقعی صلح اجرا شوند. من در نشست G20شرکت کردم، پیشنهادهایی ملموس برای چنین راه حل هایی ارائه کردم . اوکراین به کشورهای جهان پیشنهاد می کند که با ما در ایجاد صلح مشارکت کنند.
او این "فرمول" را در نوامبر 2022 منتشر کرد. در این فهرست امنیت رادیواکتیو، غذا و انرژی، آزادی تمامی زندانیان و اخراج شدگان، احیای تمامیت ارضی اوکراین، خروج نیروهای روسی ذکر شده است. دو نکته آخر: جلوگیری از تشدید و رفع پایان درگیری عنوان شده است.
شایان ذکر است، رسانه های غربی به طور فزاینده ای می نویسند که ایالات متحده و اتحادیه اروپا از درگیری اوکراین خسته شده اند و حمایت از رژیم زلنسکی در حال ضعیف شدن است. به گزارش ان بی سی، مقامات آمریکایی و اروپایی در حال حاضر در مورد پیامدهای احتمالی مذاکرات صلح با روسیه، از جمله از آنچه اوکراین ممکن است برای دستیابی به توافق مجبور به ازدست دادن آنها بشود، با کی یف گفتگو می کنند.
الکسی دانیلوف، دبیر شورای امنیت ملی و دفاع اوکراین چندی پیش گفت، کییف نگران آن است که کشورهای غربی به ضرورت گفتگو با مسکو اشاره بکنند. به گفته وی، این روند به این دلیل سربلند کرده است که برخی از متحدان غربی اوکراین از روسیه می ترسند.