به گزارش اسپوتنیک، دو مقام رسمی در مصاحبه با این نشریه نتوانستند با اطمینان کامل بگویند که سینوار دقیقا کجاست، اما داده هایی را که سازمان اطلاعات اسرائیل در اختیار دارد در میان گذاشتند.
این روزنامه می نویسد: "آنها به ارزیابی های اطلاعاتی اخیر استناد کردند که محل اقامت وی را در تونل های زیرزمینی در منطقه خان یونس، در حدود پنج مایلی (حدود هشت کیلومتری) شمال رفح تعیین کرده است.
سه شنبه شب، نیروهای زمینی نیروهای دفاعی اسرائیل در چارچوب عملیات ضد تروریستی وارد رفح شدند و تانک های اسرائیلی کنترل عملیاتی ایست بازرسی رفح را از نوار غزه به دست گرفتند. پیش از این، سرویس مطبوعاتی ارتش اسرائیل گزارش داده بود که اعلامیه هایی منتشر شده که از ساکنان بخش شرقی رفح خواسته شده تا قبل از عملیات برنامه ریزی شده از محل خارج شوند.
در پایان ماه ژانویه، روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال با استناد به مقامات نوشت که اسرائیل تاکنون تنها به 20 تا 40 درصد از تونل های زیرزمینی جنبش حماس در نوار غزه آسیب زده یا از کار انداخته است و همچنین مشکلاتی در ارزیابی مقیاس این شبکه زیرزمینی وجود دارد.
پیشتر روزنامه نیویورک تایمز به نقل از مقامات اسرائیلی نوشته بود که ارتش اسرائیل پیشنهاد می کند شبکه تونل های ساخته شده توسط حماس در زیر نوار غزه ممکن است بسیار بزرگتر از حد انتظار باشد و سال ها طول می کشد تا کاملاً آن را نابود کنند.
صبح روز هفتم اکتبر 2023 ، اسرائیل مورد حمله موشکی بی سابقه ای از نوار غزه قرار گرفت. سرویس مطبوعاتی ارتش اسرائیل اعلام کرد که بیش از 3 هزار موشک شلیک شده است. علاوه بر این، نیروهای حماس پس از حملات موشکی گسترده، به مناطق مرزی در جنوب اسرائیل نفوذ کردند.
چند روز پس از این حمله، ارتش اسرائیل کنترل تمام شهرکهای نزدیک مرز غزه را به دست گرفت و حملات هوایی به اهدافی در نوار غزه را آغاز کرد. اسرائیل همچنین از محاصره کامل نوار غزه خبر داد و تامین آب، غذا، برق، دارو و سوخت به حالت تعلیق درآمد.
پیشتر حماس اعلام کرده بود که حدود 200 تا 250 زندانی در نوار غزه وجود دارد. به گفته منابع رسمی اسراییل، ممکن است در حال حاضر همچنان حدود 100 اسرائیلی در اسارت حماس باشند. به گزارش وزارت بهداشت فلسطین، 73 درصد قربانیان را کودکان، زنان و افراد مسن تشکیل می دهند. بر اساس گزارش مقامات اسرائیل شمار جان باختگان اسرائیلی نیز به بیش از 1200 نفر و زخمی ها به 5 هزار نفر رسیده است.
وزارت امور خارجه روسیه از طرفین خواست تا درگیری های نظامی را متوقف کنند. براساس موضع ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، حل و فصل بحران خاورمیانه تنها بر اساس راهکار "دو دولتی" مصوب شورای امنیت سازمان ملل متحد امکان پذیر است، راه حلی که ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی بر اساس مرزهای 1967 با پایتخت آن در بیت المقدس شرقی را فراهم می کند.
مناقشه فلسطین و اسرائیل، مرتبط با منافع ارضی طرفین، برای چندین دهه منبع تنش و درگیری در منطقه بوده است. تصمیم سازمان ملل متحد با نقش فعال اتحاد جماهیر شوروی در سال 1947، مبنی بر ایجاد دو کشور اسرائیل و فلسطین بود، اما فقط کشور اسرائیل ایجاد شد.