آقای نوچیروان بارزانی رییس اقلیم کردستان عراق در راس هیاتی بلند پایه به تهران سفر کرده اند تا با مقامات عالیرتبه ایرانی ملاقات و گفتگو داشته باشند.
پیش بینی می شود در این سفر آقای بارزانی توافقاتی هم با طرفهای ایرانی امضا شود.
اقلیم کردستان عراق اهمیت زیادی برای ایران دارد.
کلا کردها جزو اقوام اصیل ایرانی به حساب می آیند و شاید بد نباشد اشاره کرد که اولین پایتخت تاریخی ایرانزمین در "هگمتانه" که منطقه ای کرد نشین است بنا نهاده شده.
همین نام آقای بارزانی "نوچیروان" که ریشه اش "انوشیروان" و یک نام با اصالت ایرانی است کافی است تا متوجه ریشه و اصالت رابطه قوم کرد با اصالت ایرانی شان شد.
ایران تنها کشوری در منطقه است که کردها را به قول معروف تافته جدا بافته از شهروندان نمی داند بلکه آنها را صاحب اصالت در مملکت می داند.
این در حالی است که کشورهای عربی همجوار صرفا عربها را شهروند اصیل خود می دانند و ترکیه هم فقط ترک ها.
همچنین باید به این نکته توجه داشت که بعد از تقسیم بندی های کذایی که انگلیس در این منطقه انجام داد بخش هایی از خانواده های واحد یک طرف مرز و بخش های دیگری در طرف دیگر افتادند در حالی که اینها همه از یک خانواده هستند.
این ماجرا را می توانید در ایران و عراق میان کردهای ایرانی و عراقی سمت مناطق کرد نشین ایران و عراق و عرب های ایرانی و عراقی سمت بصره و خوزستان و سیستان و بلوچستان و استان بلوچستان پاکستان به وضوح مشاهده کنید.
خانواده هایی که دو پاره شده اند اما ریشه یکی است.
البته بماند که بسیاری اقوام دیگر می باشند که اصالتا همه ایرانی هستند مانند افغان ها و تاجیک ها و ترکمن ها وآذری ها و ارمنی ها و...
به هر حال با توجه به این ارتباط خونی که میان کردهای ایران و کردهای عراق وجود دارد بدیهی است که مراودات زیادی هم از این بابت وجود داشته باشد و زمینه تبادلات تجاری در مناطق کرد نشین از اینطرف مرز با آن طرف مرز هم زیاد باشد.
وقتی که به تحریمهای ظالمانه ای که ایالات متحده بر علیه ملت ایران وضع کرده نگاه می کنید می بینید که کردهای اقلیم کردستان کمکهای زیادی به هم کیشان ایرانی خود کرده اند تا با این تحریمها مقابله کنند.
بحث سوف مالی تعاملات به کنار، اصل ماجرا در این است که امروزه بخش زیادی از کالای خارجی که در ایران پیدا می شود از طریق کردستان عراق به ایران می رسد که به نظر می رسد ایرانی ها تمایل دارند این ارتباطات تقویت شود.
همین بحث ارتباطات قومی و اقتصادی موجب آن شده که آمریکایی ها و اسرائیلی ها تلاش کنند که از موقعیت برای ایجاد فضای نا امنی در ایران سوء استفاده کنند و با نفوذ در منطقه اقلیم کردستان تلاش می کنند از برخی گروههای جدایی طلب کرد حمایتکنند تا فضای داخلی ایران را پر از آشوب کنند.
از عبارت جدایی طلب ها استفاده کردیم، بد نیست به این نکته یک بار دیگر اشاره کنم، کردها جزو اصیل ترین اقوام ایرانی می باشند و اینهایی که بحث جدایی از ایران می کنند یا نادان هستند و یا مزدور، کردها را می خواهید از وطن خودشان جدا کنید؟
آنها خودشان باید برای بقا و پایداری ایران تلاش کنند.
به هر حال حضور مزدوران اسرائیلی و آمریکایی در منطقه کردستان عراق طی چند سال اخیر مشکلات امنیتی زیادی را ایجاد کرده و حتی منجر به آن شده که ایران برخی مراکز حضور اسرائیلی ها را نیز هدف قرار دهد، امری که موجب ایجاد کدورت فیما بین مقامات ایران و اقلیم کردستان و حتی دولت مرکزی عراق نیز شده بود، ولی ایران چاره ای جز هدف قرار داده پایگاه های فعالیت اینها را نداشت.
به نظر می رسد یکی دیگر از مسایلی که بسیار مورد توجه دو طرف است بحث ایجاد ساختاری امنیتی برای کنترل فعالیت گروه های مورد حمایت اسرائیل در منطقه اقلیم کردستان باشد.
همچنین بد نیست به این نکته اشاره کنیم، همین چند روز پیش بود که آقای اردوغان رئیس جمهوری ترکیه از عراق دیدن کرد و به منطقه اقلیم کردستان عراق هم سفری داشت، همچنین اخیرا آمریکایی ها و اسرائیلی ها فشارهای زیادی را به اقلیم کردستان وارد کرده اند تا روابط اقتصادی خود با ایران را کاهش دهد، به نظر می رسد ریاست منطقه اقلیم کردستان برای حفظ موازنه قدرت در سرزمین تحت نظر اش تمایل داشته باشد که ارتباط با ایران مستحکم تر شود، مخصوصا که بر کسی پوشیده نیست نوع ارتباط اقلیم کردستان با ایران بسیار با ترکیه متفاوت است وهمچنین بخواهد به آمریکایی ها و اسرائیلی ها این پیغام را بدهد که تحت تاثیر فشارهای آنها قرار نخواهد گرفت.