در این نمایشگاه ایران قصد دارد تمامی دستاورد های جدید علمی، فناورانه، صنعتی، کشاورزی، پتروشیمی و دیگر حوزه های خود را معرفی کند.
دومین اجلاس بینالمللی ایران و آفریقا نیز هفتم تا دهم اردیبهشت همزمان با ایران اکسپو ۲۰۲۴ برگزار خواهد شد.
این اجلاس با حضور نمایندگانی در سطح مقامات عالی کشور های آفریقایی از جمله وزرای اقتصادی بیش از ۳۰ کشور آفریقایی برگزار خواهد شد.
مهدی ضیغمی، معاون وزیر صمت ایران و رئیس سازمان توسعه تجارت جمهوری اسلامی ایران در این زمینه به خبرنگار اسپوتنیک در تهران گفت:
از تمامی کشور ها دعوت کرده ایم و بسیاری از آنها هیئت های خود را اکنون به جمهوری اسلامی ایران اعزام کرده اند.
ممکن است کره شمالی هم هیئت اعزامی در این نمایشگاه داشته باشد اما تا زمان ورود آنها به خاک ایران نمیتوان آن را تایید کرد.
وی در ادامه در خصوص هیئت اعزامی روسیه به این نمایشگاه بیان کرد:
هیئت بسیار خوبی را از روسیه در نمایشگاه داریم که جزو هیئت های بسیار قوی هستند و با شرکت های برجسته و بسیار خوب روسی در این نمایشگاه حاضر شدهاند.
قطعا حرکتی که با روسیه به لحاظ تجاری آغاز شده در این نمایشگاه جهش پیدا میکند.
محمد صادق قناد زاده، معاون ارتقای کسب و کارهای بینالمللی سازمان توسعه تجارت ایران نیز در خصوص همکاری های اقتصادی و تجاری ایران و آفریقا به هبرنگار اسپوتنیک در تهران گفت:
ظرفیت تجارت ما با آفریقا بسیار گسترده است، قاره آفریقا بیش از ۱۲۰۰ میلیارد دلار حجم تجارت و ۵۴ کشور با تنوع متعدد از همه اقلام دارد.
جهش هایی که برخی کشور ها نظیر ترکیه، امارات، عربستان و برخی از کشور های اروپایی در قاره آفریقا داشتهاند نشان دهنده آن است که این قاره هنوز آنقدر ظرفیت دارد که جمهوری اسلامی ایران بتواند به آن وارد شود.
حوزه های فعالیت حوزه هایی است که به شدت در آن توانمند هستیم و میتوانیم از آنها استفاده کنیم؛ حوزه هایی نظیر نفت، گاز، پتروشیمی و کشاورزی که میتوانیم در آنها نقش آفرینی کنیم البته که در حوزه های دیگر هم سرآمد هستیم و قطعاً میتوانیم از ظرفیت بالای خود در این تجارت پرسود استفاده کنیم.
زمینه ی دیگر برای واردات مواد اولیه است که میتوانیم هر ماده اولیهای چه در حوزه صنایع غذایی، مواد معدنی، فلزات اساسی و مواد اولیه نفت، گاز و پتروشیمی را از آفریقا وارد کنیم.
بنابراین میتوان گفت ما در اجلاس پیش رو میتوانیم برنامه ریزی خوبی را برای تمامی تولیدات مشترک، صادرات کالا های تمام شده و واردات مواد اولیه انجام دهیم.
بازار ۱ میلیارد و ۱۴۰ میلیون نفری آفریقا به همه چیز نیاز دارد و تنها نیاز داریم ظرفیت ها را به یکدیگر نزدیک کنیم.