به گزارش اسپوتنیک، او گفت: "متاسفانه، ما مدت زیادی است که شاهد این روند بوده ایم و در مورد آن صحبت می کنیم. ما با همکاران و شرکای ارمنی خود، از جمله بسیار صمیمانه صحبت می کنیم، تنها با یک هدف - هشدار دادن."
این دیپلمات روس افزود که برخی از استدلال های مسکو از سوی طرف ارمنی پذیرفته شدو "حتی اقدامات خاصی انجام شد."
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه تاکید کرد: "ما به خوبی درک میکنیم که آمریکا و در مجموع کل غرب طی دههها و حتی قرنها تاکتیک استفاده ابزاری را در رابطه با کشورها و ملت ها به کار می برند. در عین حال در پشت نیت خیر پنهان می شوند. اگر چنین نمونه هایی در منطقه ما وجود نداشت، احتمالاً می شد فکر کرد که ایالات متحده و غرب این تاکتیک ها را به طور خاص در فضای پس از شوروی اعمال نمی کردند".
به گفته وی، مسکو صمیمانه از ارمنستان می خواهد که حاکمیت خود را حفظ کند و سیاستی مبتنی بر منافع ملی دنبال کند. او توضیح داد که منافع ملی آن چیزی نیست که "کسی در بروکسل یا در جایی دیگر در پایتخت نوشته است"، بلکه آنهایی است که هویت فرهنگی مردم را منعکس میکند، همراه با منافع مردمی که در ارمنستان زندگی میکنند و فرزندان خود را بزرگ میکنند.
وی همچنین افزود که پاسخی تاریخی به تردیدهای ایروان در مورد نیات صادقانه روسیه در روابط با ارمنستان وجود دارد: مسکو بارها به کمک آمده و از این جمهوری دفاع کرده است.
"اگر کسی در ارمنستان در مورد صداقت افکار ما سوالی داشته باشد، فکر می کنم که پاسخی تاریخی برای این وجود دارد. این تعداد افراد ما است که از ارمنستان دفاع کردند. و تلاش های رهبری روسیه و شخصاً ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه. او بطور مکرر برای توقف خونریزی در این منطقه اقدام کرده است."
وی خاطرنشان کرد که این "آزمون استحکام" است که مسکو در روابط با ایروان از سر گذرانده است.
"این ارزش زیادی دارد. و اینها آن وراجی بی پایان، کلمات پوچ و وعده هایی نیستند که بسیاری از کشورهای غربی همیشه در طول تاریخ به ارمنستان، ایروان داده اند که محافظت می کنند، کمک می کنند و غیره. و معلوم نیست چرا می گویند از ارمنستان در برابر روسیه محافظت خواهند کرد، روسیه ای که واقعاً خونریزی را متوقف کرد، که واقعاً کمک مالی و اقتصادی کرد، بدون اینکه در ازای چیزی بخواهد و بدون اینکه ارمنستان را در معرض شرایط بردگی قرار دهد، روسیه ای که به خانه تعداد زیادی از خانواده ها، شهروندان مردم و منافع حرفه ای بوده است".
و من واقعاً نمی خواهم با استفاده از فناوری اطلاعاتی و لفاظی های تهاجمی، نوعی دستور کار ضد روسی بر مردم ارمنستان تحمیل شود. ما همیشه آنجا خواهیم بود، همیشه کمک خواهیم کرد، همیشه با ارمنستان و مردم این کشور با قلب باز و روح پاک رفتار خواهیم کرد."
در ماه مارس، آرارات میرزویان، وزیر امور خارجه ارمنستان، در مصاحبه ای با شرکت تلویزیونی ترکیه ای TRT World گفت که با توجه به تمام چالش هایی که ایروان طی سه تا چهار سال گذشته با آن روبرو بوده است، فرصت های جدید از جمله ایده عضویت در اتحادیه اروپا در این جمهوری به طور فعال مورد بحث قرار می گیرند. به گفته وی، "مردم ارمنستان آرزوهای و تمایلات اروپایی دارند."
آرمن گریگوریان، دبیر شورای امنیت ارمنستان نیز گفت: این کشور مسیر تنوع بخشی به اقتصاد، سیاست و حوزه امنیتی را طی می کند و شرکایی نه تنها در غرب، بلکه در آسیا به دست می آورد. وی در عین حال تاکید کرد که کشورهای غربی ایروان را مجبور به خراب کردن روابط خود با روسیه نمی کنند.