همانگونه که پیش بینی می شد زلنسکی فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین را برکنار کرد و ظاهرا قرار است رئیس دفتر خود را نیز برکنار کند.
اینها عملا دو فردی بودند که نزدیک ترین یاران زلنسکی به حساب می آمدند.
بهانه برکناری آنها نیز فساد بیش از حد و شکست های فاجعه بار نیروهای مسلح اوکراین در مقابل روسیه می باشد.
این در حالی است که زلنسکی خود مسئول اصلی همه این اتفاقات می باشد و حاضر شده برای بقای خود کل اوکراین را نابود کند.
بسیاری سوال می کنند آیا وی متوجه نیست که ارتش اوکراین شانسی در مقابل روسیه ندارد و دیگر کشورهای غربی از ادامه روند کمک های سابق ناتوان شده اند و نمی توانند به این روند ادامه دهند؟
باید گفت به نظر نمی آید که زلنسکی متوجه ماجرا نیست ولی خوب هنوز فضای بزرگی برای اختلاس و سوء استفاده های مالی وجود دارد که حاضر نیست دل از آنها بکند.
برای زلنسکی مهم نیست چه بلایی سر مردم اوکراین می آید وفقط برایش مهم است که چه قدر می تواند ثروت اندوزی کند.
وی کاملا مطمئن است که ارتش اوکراین شانسی برای پیروزی ندارد ولی برایش مهم نیست که صدها هزار سرباز جانشان را از دست دهند، فقط مهم است که خودش سر کار بماند.
وقتی درباره زلنسکی صحبت می کنیم عملکرد نتانیاهو هم به ذهن آدم می آید، وی هم همین شخصیت را دارد.
به هر حال هر دو وجهه های مشترک زیادی دارند.
علیرغم دهها میلیارد دلار کمک های مالی و تسلیحاتی و... که از جیب مالیات دهندگان غربی به اوکراین رفته اما به دلیل فساد روز افزون این پول ها و کمک ها همه به باد رفته و اوکراینی ها نتوانسته اند حتی یک امتیاز در مقابل روسیه کسب کنند و در این شرایط کاملا برای همه محرز شده که زلنسکی به درد این کار نمی خورد اما از سوی دیگر کشورهای غربی آنقدر دور و بر زلنسکی فضاسازی رسانه ای کرده اند و رهبران این کشورها او را تحویل گرفته اند که وی به یک بت تبدیل شده و حالا شکستن این بت برایشان سخت شده است.
از سوی دیگر اینها باید به مردم خود جواب پس می دادند که این همه کمک های مالی و تسلیحاتی و... چی شد و چرا اوکراین نمی تواند کاری از پیش ببرد؟
اینجا است که به نظر می آید بحث قربانی کردن مطرح شده یا باید زلنسکی قربانی شود و یا چند نفر از افراد دیگر در حکومت و نیروهای مسلح وبه هر حال تقصیر ناکارآمدی گردن کسی بیافتد.
از سوی دیگر زلنسکی کم کم دارد وارد مرحله ای می شود که با بحران مشروعیت نیز مواجه است چرا که دوره مجلس و ریاست جمهوری این کشور رو به اتمام است و با توجه به اینکه زلنسکی مطمئن است اگر انتخابات برگزار شود نه وی و نه طرفدارانش در میان مردم اوکراین محبوبیت ندارند تا رای بیاورند وی تلاش دارد تا به هر ترتیبی شده به بهانه جنگ انتخابات برگزار نکند وبه عنوان رهبر خودکامه اوکراین سرکار بماند.
این ماجرا ما را به یاد عبد ربه منصور هادی در یمن می اندازد، وی نیز با همین روش و بهانه و با حمایت کشورهای غربی و عربی تلاش کرد در قدرت باقی بماند و در نهایت دیدیم چه بلایی سر یمن آمد.
مدتی است در غرب این بحث مطرح شده که زلنسکی دیگر به درد نمی خورد و وقت آن رسیده که وی جایگزین شود، به هر حال دوران خدمت هم زمان دارد.
آنها چند گزینه برای زلنسکی مطرح کرده اند که باور دارند می توانند خدمکاران خوبی برای غرب باشند و به نظر می رسد زلنسکی متوجه این ماجرا شده و تلاش دارد قبل از غربی ها دست به کار شود و این گزینه ها را حذف کند.
سابقه نشان داده است که نوکران غرب هر چه قدر که به غرب وفادار باشند و هر چه قدر هم به مردم خود خیانت کنند در نهایت وقتی که بی ارزش می شوند مانند دستمال کاغذی دور انداخته می شوند و آنها دستمالی دیگر برای پاک کردن کثیفی ها از درون جعبه در می آورند.
اما نکته مهم در ماجرا این است که طبق نظر بسیاری تحلیلگران نظامی و محافل سیاسی این تصمیم زلنسکی می تواند ضربه بزرگی به کمر نیروهای مسلح اوکراین بزند چون زالوژنی، فرمانده سابق نیروهای مسلح اوکراین در میان نیروهای مسلح این کشور از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار بود و توانسته بود مهره های خود را همه جا در نیروهای مسلح بچیند در حالی که نه زلنسکی و نه سیرسکی فرمانده جدید نیروهای مسلح این کشور در میان نیروهای مسلح از نفوذ و محبوبیت برخوردار نمی باشند و چه بسا حتی بسیاری از فرماندهان نیروهای مسلح اوکراین از زلنسکی و سیرسکی نفرت دارند و می دانند هر بلایی سر کشورشان می آید به دلیل سرسپردگی زلنسکی به غرب است.