وزیر خارجه آمریکا: حماس پس از جنگ نباید هیچ نقشی در غزه ایفا کند

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد ایالات متحده نمی پذیرد که حماس پس از پایان جنگ در غزه هیچ نقشی در اداره نوار غزه ایفا کند.
Sputnik
به گزارش اسپوتنیک، در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی در تل آویو، از وزیر خارجه آمریکا پرسیده شد که آیا برای واشنگتن قابل قبول است که حماس در اداره غزه پس از جنگ نقشی ایفا کند؟
بلینکن گفت: "پاسخ کوتاه است. نه"
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا همچنین در دیدار با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، بر لزوم استفاده از راه‌حل دو کشوری برای مناقشه با اسرائیل به عنوان بهترین راه برای صلح بلندمدت در منطقه تاکید کرد.
وزارت خارجه امریکا در بیانیه ای اعلام کرد: "وزیر بلینکن بر حمایت آمریکا از ایجاد کشور مستقل فلسطینی به عنوان بهترین راه برای صلح و امنیت پایدار برای فلسطینی ها و اسرائیلی ها تاکید کرد".
پس از نفوذ مسلحانه شبه نظامیان حماس از نوار غزه به خاک اسرائیل و آغاز موشک باران اسرائیل از سوی فلسطینیان، اوضاع در خاورمیانه به شدت رو به وخامت گرائیده است. حماس این حمله را پاسخی به اقدامات مقامات اسرائیلی علیه مسجد الاقصی در بیت المقدس اعلام کرده است. صبح روز هفتم اکتبر، اسرائیل در چارچوب عملیات طوفان الاقصی که توسط شاخه نظامی جنبش فلسطینی حماس اعلام شد، مورد حمله موشکی بی‌سابقه‌ای از نوار غزه قرار گرفت. پس از حملات موشکی گسترده، رزمندگان حماس به مناطق مرزی جنوب کشور یهودیان نفوذ کردند.
حماس طرح آتش بس سه مرحله ای در نوار غزه پیشنهاد کرد
در پاسخ، ارتش اسرائیل عملیات شمشیرهای آهنین را علیه حماس در نوار غزه آغاز کردند. چند روز پس از حمله، ارتش اسرائیل کنترل تمام شهرک‌های نزدیک مرز غزه را به دست گرفت و حملات هوایی به اهدافی از جمله غیرنظامیان در نوار غزه را آغاز کرد. اسرائیل همچنین از محاصره کامل نوار غزه خبر داده و رساندن آب، غذا، برق، دارو و سوخت به این منطقه را متوقف کرد.
تعداد قربانیان در نوار غزه به گفته وزارت بهداشت محلی از 27 هزار نفر فراتر رفت، بیش از 66 هزار نفر مجروح شدند و به گفته منابع مختلف، بیش از 126 اسرائیلی و 11 نفر خارجی هنوز در اسارت حماس هستند اما گفته می شود تعدادی از آنها جان خود را از دست داده اند.
وزارت امور خارجه روسیه از طرفین خواست تا درگیری های مسلحانه را متوقف کنند. به گفته ولادیمیر پوتین، رهبر روسیه حل بحران خاورمیانه تنها بر اساس فرمول "دو دولت" مصوب شورای امنیت سازمان ملل متحد امکان پذیر است که ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی در مرزهای 1967 با پایتخت آن در بیت المقدس شرقی را فراهم می کند.
مناقشه فلسطین و اسرائیل، مرتبط با منافع ارضی طرفین، برای چندین دهه منبع تنش و درگیری در منطقه بوده است. تصمیم سازمان ملل متحد با نقش فعال اتحاد جماهیر شوروی در سال 1947، ایجاد دو کشور - اسرائیل و فلسطین را در نظر گرفت، اما فقط اسرائیل ایجاد شد. اسرائیل ضمن اعلام موافقت با اصل دو دولتی، سرزمین های فلسطین را به طور کامل آزاد نکرد.
بحث و گفتگو