به گزارش اسپوتنیک، فیل ویلایتو که بنیانگذار گروه مدافع ویرجینیا مدافعان آزادی، عدالت و برابری است، گفت: "تا جایی که به انتخابات ریاست جمهوری مربوط می شود، تأمین مالی ایالات متحده برای جنگ در اوکراین دلیل دیگری است که بایدن می تواند بخاطرش مشکلات سیاسی داشته باشد."
وی یادآور شد که بر اساس نظرسنجیهای اخیر، اکثریت رای دهندگان از کنگره ایالات متحده در عدم تمایل آن به تأمین بودجه بیشتر برای اوکراین حمایت میکنند، در حالی که در فوریه 2022، زمانی که روسیه به تازگی عملیات نظامی خود را آغاز کرده بود، بیش از دو سوم آمریکاییها طرفدار افزایش بودجه برای حمایت از کی یف بودند. این فعال حقوق بشر افزود: "از آن زمان تاکنون این حمایت ها کاهش یافته است."
ویلایتو، که هماهنگ کننده کمپین همبستگی اودسا نیز هست، خاطرنشان کرد که درگیری آنطور که اوکراین می خواهد پیش نمی رود و حمله مورد انتظار در تابستان به اهداف خود نرسیده است. او گفت: "اکنون، با شروع زمستان، چشم انداز ابری تر می شود." این فعال حقوق بشر وضعیت کنونی اوکراین را با جنگ ویتنام مقایسه کرد. او یادآور شد: "مردم ایالات متحده تا سال 1968، زمانی که بسیاری از آمریکایی ها متوجه شدند که پیروزی بعید است، به طور نسبتاً جدی از یک جنگ طولانی در آنجا حمایت کردند."
به گفته ویلایتو، اکثر آمریکایی ها اطلاعات زیادی درباره اوکراین یا روسیه ندارند، اما به خوبی می دانند که از جنگ های بی پایان خسته شده اند. او گفت: "تا زمانی که ایالات متحده فقط پول می فرستد و نه سرباز، این یک لحظه ناخوشایند دیگر برای آمریکایی ها باقی می ماند، اما مستقیما آنها را تحت تاثیر قرار نمی دهد. با این حال، آنها اکنون کمتر از ایده ارسال بی پایان پول آمریکا به اوکراین حمایت می کنند"
یکی دیگر از فعالان حقوق بشر آمریکایی، ریک استرلینگ، از ائتلاف ملی ضد جنگ، تاکید کرد که آمریکاییهای بیشتری نسبت به ادعاها درباره اخلاقی بودن حمایت ایالات متحده از اوکراین تردید دارند. او معتقد است که چنین احساساتی از زمان آغاز درگیری غزه که به گفته او نسل کشی اسرائیل علیه فلسطینیان است، تشدید شده است.
او گفت: "محبوبیت بایدن در حال کاهش است و در برخی محافل او را "جو نسل کش" می نامند. بسیاری از آمریکایی ها نمی دانند که چرا ایالات متحده این همه پول به دولت های خارجی می فرستد در حالی که زیرساخت های خود در حال خراب شدن است." استرلینگ تاکید کرد که بر اساس نظرسنجی های اخیر، بیش از نیمی از آمریکایی ها معتقدند که واشنگتن "بیش از حد" از اوکراین حمایت می کند. نظرسنجیها، از جمله نظرسنجی مرکز تحقیقات پیو، نشان داده است که حدود نیمی از آمریکاییها از سیاستهای بایدن در رابطه با درگیری در اوکراین ناامید هستند.
پیش از این، جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید، گفته بود که کمک های آمریکا به کی یف تا زمانی که کنگره درخواست بودجه جدید را تایید کند، متوقف شده است.
روسیه پیش از این یادداشتی به کشورهای ناتو درباره ارسال تسلیحات به اوکراین ارسال کرده بود. سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه خاطرنشان کرد که هر محموله ای که حاوی تسلیحات برای اوکراین باشد به یک هدف قانونی برای روسیه تبدیل خواهد شد. وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که کشورهای ناتو با ارسال سلاح به اوکراین "با آتش بازی میکنند". کرملین اعلام کرد که پمپاژ اوکراین با تسلیحات از غرب به موفقیت مذاکرات روسیه و اوکراین کمک نمی کند و تأثیر منفی خواهد داشت.