اسرائیل از دادگاه لاهه خواست شکایت آفریقای جنوبی در رابطه با وضعیت نوار غزه را رد کند

اسرائیل از دادگاه بین‌المللی دادگستری سازمان ملل در لاهه می‌خواهد که دادخواست آفریقای جنوبی برای اعمال تدابیر موقت علیه این کشور به دلیل اوضاع در نوار غزه را رد کند.
Sputnik
به گزارش اسپوتنیک، تل بکر، نماینده هیئت اسرائیلی در دادگاه لاهه این درخواست را مطرح کرد
دادگاه بین المللی دادگستری در لاهه در تاریخ 11 تا 12 ژانویه در مورد ادعای آفریقای جنوبی علیه اسرائیل که متهم به نقض کنوانسیون نسل کشی در نوار غزه است، جلسه استماع برگزار می کند.
بکر امروز جمعه در جلسه این دادگاه گفت: "به منظور حفظ یکپارچگی کنوانسیون نسل کشی و همچنین نقش دادگاه به عنوان نگهبان آن، این دادخواست و درخواست مربوطه باید رد شود زیرا این دادخواست به دنبال سلب حق دفاع از خود اسرائیل بر اساس قوانین بین المللی در برابر یک حمله تروریستی بی سابقه است".
به گفته این وکیل، آفریقای جنوبی "تصویر واقعی و حقوقی عمیقاً تحریف شده ای را به دادگاه ارائه کرده است."
هیئت آفریقای جنوبی روز پنجشنبه در این نشست دادگاه سخنرانی کرد. آفریقای جنوبی در سخنرانی خود از دادگاه خواست به اسرائیل دستور دهد تا عملیات نظامی خود در غزه را پایان دهد، اطمینان حاصل کند که ساکنانش به غذا، آب و کمک های بشردوستانه دسترسی دارند و مانع از دسترسی ماموریت های بین المللی به غزه نشود. طرف آفریقای جنوبی همچنین از دادگاه می خواهد که اسرائیل را ملزم کند از هرگونه اقدامی که می تواند اوضاع را بدتر و تحقیقات قضایی را دشوار سازد، خودداری کند. ریاست هیئت آفریقای جنوبی متشکل از بیش از 20 نفر را رونالد لامولا وزیر دادگستری این کشور بر عهده داشت.
تعداد خبرنگاران کشته شده در نوار غزه به 117 نفر رسید
طرف اسرائیلی روز جمعه در دادگاه سخنرانی می کند. اسرائیل اگرچه صلاحیت دیوان بین المللی دادگستری را به رسمیت نمی شناسد و تاکنون تحقیقات یا تصمیمات آن را نادیده گرفته ، در این نشست شرکت می کند. ریاست هیئت اسرائیلی را مالکوم شاو وکیل بریتانیایی بر عهده دارد.
در 29 دسامبر، آفریقای جنوبی بر اساس کنوانسیون نسل کشی دادخواستی علیه اسرائیل در مورد وضعیت نوار غزه به دادگاه بین المللی لاهه تقدیم کرده و از این دادگاه خواست تا تدابیر موقتی را علیه مقامات اسرائیلی اتخاذ کند. آفریقای جنوبی خاطرنشان کرد که اقدامات اسرائیل علیه فلسطینیان در نوار غزه "نقض تعهدات مندرج در کنوانسیون نسل کشی" است. بر اساس بیانیه این کشور آفریقایی، "اقدامات و انفعال اسرائیل در ماهیت امر نسل‌کشی است، زیرا آنها با هدف خاصی انجام می‌شوند تا فلسطینیان در نوار غزه را به عنوان بخشی از ملیت گسترده تر فلسطینی‌ها و یک گروه نژادی و قومی نابود کنند".
پس از این، وزارت خارجه اسرائیل اعلام کرد که دادخواست آفریقای جنوبی مبنای واقعی ندارد و به منزله بهره برداری از دادگاه است و پرتوریا با "تروریست ها" همکاری می کند.
تعدادی از کشورها از جمله ترکیه، مالزی، ونزوئلا، برزیل و ایران از شکایت آفریقای جنوبی علیه اسرائیل حمایت کردند. وزارت امور خارجه آمریکا در مورد این شکایت گفت که هیچ نشانه ای از نسل کشی در نوار غزه مشاهده نشده و کمیسیون اروپا نیز در این مورد اظهار نظری نکرده است.
بحث و گفتگو