به گزارش اسپوتنیک، در این قطعنامه اشاره شده است، شورای امنیت سازمان ملل متحد "حملات حوثیها (حداقل 20 حمله) به کشتیهای بازرگانی و تجاری را که از 19 نوامبر 2023، زمانی که حوثیها به کشتی Galaxy Leader و خدمه آن حمله و آنها را توقیف کردند، به شدت محکوم میکند.
علاوه بر این، شورای امنیت سازمان ملل "از حوثیها میخواهد که فوراً تمام حملاتی که تجارت جهانی را مختل میکند، به حقوق و آزادیهای کشتیرانی آسیب میرساند و صلح و امنیت منطقه را به خطر میاندازد، متوقف کنند".
شورای امنیت همچنین از حوثی ها می خواهد که فورا کشتی Galaxy Leader و خدمه آن را آزاد کنند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد به حق کشورهای عضو برای محافظت از کشتی های خود در برابر حملات با پیروی از هنجارهای حقوق بین الملل از جمله مواردی که به حقوق و آزادی های دریانوردی آسیب می رساند، جلب توجه می کند.
11 کشور به این قطعنامه رای موافق و چهار کشور روسیه، چین، الجزایر و موزامبیک رای ممتنع دادند. واسیلی نبنزیا نماینده دائم روسیه در سازمان ملل پیشتر گفته بود که آمریکا با تصویب این قطعنامه به دنبال مشروعیت بخشیدن به اقدامات ائتلاف تحت رهبری خود در دریای سرخ است.
پیش از این، جنبش انصارالله که کنترل بسیاری از سواحل دریای سرخ یمن را در اختیار دارد، نسبت به قصد خود برای حمله به کشتی های مرتبط با اسرائیل یا عازم بنادر این کشور هشدار داده و از سایر کشورها خواسته بود که خدمه خود را فراخوانده و در دریا به این کشتی ها نزدیک نشوند. ایالات متحده اعلام کرد که در پاسخ به حملات روزافزون حوثی ها به همراه ده کشور دیگر، عملیاتی را برای حفاظت از کشتیرانی در دریای سرخ آغاز خواهد کرد. انصارالله در واکنش به این موضوع هشدار داد که حق حمله به کشتی های کشورهای شرکت کننده در ائتلاف مشترک با آمریکا را برای خود محفوظ می دارد.
در 19 نوامبر، حوثی ها در حمایت از فلسطینیان در نوار غزه، نفتکش Galaxy Leader (گلکسی لیدر) را با 22 خدمه که 17 نفر از آنها فیلیپینی بودند، توقیف کردند. حوثیها گفتند که این کشتی با پرچم باهامایی است و توسط یک شرکت ژاپنی اداره میشود، اما مالک آن یک تاجر برجسته اسرائیلی است که خودروهایی را برای اسرائیل تامین میکند.