به گزارش خبرنگار اسپوتنیک در تهران، پیش از آغاز رسمی مراسم افتتاحیه روسای هیات های پارلمانی حاضر در این اجلاس مورد استقبال محمدباقر قالیباف قرار گرفتند و با رئیس مجلس شورای اسلامی ایران دیدار و گفت وگو کردند.
لازم به ذکر است، "پنجمین نشست اضطراری کمیته دائمی فلسطین اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی (PUIC)" صبح روز چهارشنبه 20 دیماه و "اولین نشست کمیته فلسطین مجمع مجالس آسیایی (APA)" عصر همین روز با حضور نمایندگان مجالس 26 کشور اسلامی و آسیایی شامل الجزایر، عراق، سوریه، فلسطین، لبنان، عربستان، عمان، چین، مالزی، آذربایجان، ساحل عاج، بورکینافاسو، تونس، سنگال، مالی، موریتانی، اندونزی، تاجیکستان، کویت، قطر، مغرب، بحرین، ترکیه، امارات، پاکستان و چاد برگزار میشود.
گفتنی است؛ 14 کشور در سطح رئیس و نایب رئیس مجلس نیز در این نشست حضور پیدا میکنند.
محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در آغاز این نشست گفت:
"در ابتدا مفتخرم مراتب خرسندی خود را از حضور در جمع همکاران خویش از مجالس کشورهای اسلامی در پنجمین نشست اضطراری کمیته فلسطین ابراز کنم. فرصت حاضر را غنیمت شمرده و از اقدامات شایسته مجلس ملی الجزایر به ویژه برادر گرامیام جناب آقای ابراهیم بوغالی و همچنین از جناب آقای قریشینیاس و همکاران ایشان برای هماهنگیهای لازم جهت برگزاری این نشست قدردانی کنم.
همچنین از قبول دعوت برادران گرامیام جناب آقای حموده صباغ رئیس محترم مجلس سوریه و جناب آقای المندلاوی رئیس مجلس عراق و تمام نواب روسای مجالس و نمایندگان و مهمانان حاضر در این جلسه به دلیل حضور گرمشان و اهتمامشان جهت رسیدگی به فاجعه ی انسانی موجود در غزه تقدیر و تشکر دارم.
آنچه امروز در نوار غزه در جریان است مایه نگرانی و شرمساری عمیق بشریت و ظلمی مضاعف به ملتی است که بیش از هفت دهه تحت شرایط تجاوز و اشغال از هرگونه حقوق و کرام انسانی خویش محروم بوده است.
هیچ وجدان بیداری نمی تواند در قبال جنایات شنیع گسترده و خونبار در حال وقوع توسط ماشین جنگی رژیم صهیونیستی اسرائیل در غزه و آثار و تبعات سهمگین آن بر صلح و امنیت منطقه و جهان بی اعتنا باشد.
موضوع فلسطین و اشغال 75 ساله این سرزمین اسلامی و آواره کردن ساکنان اصلی و سرکوب و تحقیر فلسطینیان ساکن در کرانه باختری و نوار غزه مساله ای مربوط به فلسطین و رژیم جعلی اسرائیل یا مساله ای بین مسلمانان و رژیم صهیونیستی نیست، بلکه در نگاه ارزشی و وجدانی مساله اهانت به کل بشریت و جامعه بین المللی است.
بیش از هفت دهه است که یک ملت بزرگ و ریشه دار در تاریخ سرزمین فلسطین به عنوان قربانی قطعی اجرای سیاست های استعماری شاهد اشغال سرزمین پدری خود بوده و از دستیابی به اساسی ترین حقوق حقّه خویش به ویژه حقّ تعیین سرنوشت و دیگر حقوق بنیادین بشر محروم مانده است.
طی این دوره طولانی که فلسطین را به دیرینه ترین بحران دوره معاصر تبدیل کرده است رژیم اشغالگر صهیونیستی با بهره مندی کامل از حمایت همه جانبه و فراگیر ایالات متحده آمریکا و همدستان غربی آن نه تنها شنیعترین جنایات شامل جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت، پاکسازی قومی، تبعیض نژادی و جنایت نسل کشی را علیه مردم مظلوم فلسطین مرتکب گردیده بلکه به عنوان کود فاسد و نازپرورده تحت حمایت منظومه سیاسی غرب و کانون بحران سازی در منطقه از هرگونه پاسخ گویی، مسؤولیت پذیری و کیفر نیز مصون مانده است.
چنین وضعیتی بدون تردید هر انسان اندیشمندی را به یاد دورهای از تاریخ معاصر میاندازد که داعیان روشنگری و تمدن در غرب حق انسان بودن را فقط از آن ملتهایی خاص در حوزه های جغرافیایی خاص میدانستند و به همین دلیل هر گونه جنایت علیه سایر انسانها در دیگر نقاط جهان از جمله استعمار بردهداری تجاوز تبعیض نژادی نسل کشی و غیره را مباح برمی شمردند متاسفانه همان منظومه فکری و ارزشی در غرب با توسل به زور و در کمال بی عدالتی نطفه ی موجودیتی نامشروع به نام رژیم صهیونیستی را در منطقه ما به ثمر رساند که از بدو شکل گیری همان سیاست سخیف خودبینانه و تبعیض آمیز را در مورد مردم بی پناه و تحت ظلم فلسطین و دیگر ملت های مسلمان منطقه ما جاری و ساری ساخته است.
بر این اساس به باور ما در بررسی شرایط جاری در فلسطین و به منظور دستیابی به یک وحدت نظر برای سازمان دهی یک حرکت دسته جمعی منسجم برای پاسخ گویی جدی به جنایات صهیونیست ها در فلسطین به ویژه در غزه باید به موارد مشروحه زیر توجه کافی معطوف بداریم.
تردید نداشته باشیم که همچنان هدف اصلی از تاسیس دولت صهیونیستی در منطقه ایجاد دولت موعود صهیونیستی از نیل تا فرات از طریق اجرای پروژه استعماری خاورمیانه بزرگ است که تغییر اساسی مرزهای ملی کنونی در غرب آسیا هم سو با منافع استکبار جهانی و کیان صهیونیسم از جمله اهداف نامبارک آن است.
تجربه تاریخی قطعاً موید اراده و برنامه قطعی رژیم جعلی اسرائیل در ردّ هر گونه اقدام برای تاسیس یک دولت فلسطینی در سرزمینهای اشغالی تغییر بافت جمعیتی در سرزمین های اشغالی فلسطین به نفع صهیونیست ها از جمله از طریق کوچاندن فلسطینی های ساکن در اراضی اشغالی به دیگر مناطق در منطقه و حل کردن تدریجی و آمیب گونه ی سرزمینهای متخلخل تحت حاکمیت فلسطینیها در درون خود می باشد.
امری که مقامات رسمی و روحانیون افراطی صهیونیست بارها مورد تاکید قرار داده اند این است که هر فلسطینی خواه نوزاد، خواه کودک، چه زن، چه مرد، جوان یا کهنسال دشمن قطعی رژیم جعلی اسرائیل و محکوم به نابودی و فنا است. این دیدگاه باید آبشخور و منشاء اصلی کلیه سیاستهای شیطانی این رژیم شیطانی در قبال فلسطین و مسلمانان منطقه در نظر گرفته شود.
تجارب تاریخی کشورهای مسلمان در شناسایی رژیم تجاوزگر اسراییل و تعامل با آن به ویژه طرح های عادیسازی مانند پیمان ابراهیم به خوبی بی فایده و خسارت بار بودن چنین اقداماتی برای هویت ملی و فرهنگی و حاکمیت سیاسی این کشورها را به اثبات رساندهاست. اصولاً رژیم صهیونیستی به عنوان دشمن ذاتی اسلام و امت اسلامی برقراری رابطه با همه کشورهای منطقه را به مثابه ابزاری صرف برای نفوذ و تضعیف قطعی آنان برای پیشبرد سیاست همیشگی و بنیادین غصب سرزمینهای اسلامی و تغییر ماهیت و نقشه جهان اسلام در نظر می گیرد.
به باور ما دلیل اصلی موافقت این رژیم مکار با طرح هایی مانند پیمان ابراهیم نوعی یارگیری شیطنت آمیز علیه استقلال و حاکمیت سیاسی فلسطین و تضعیف جبهه ی حامیان حق تعیین سرنوشت فلسطینیان است. بر کسی پوشیده نیست که نتیجه اجرای چنین طرح هایی ایجاد فرقه در صفوف واحد حمایت از آرمان فلسطین در جمع کشورهای اسلامی بوده است. رژیم صهیونیستی برای حفظ بقای خود و نابودی مخالفان خویش از ارتکاب هیچ جنایتی فروگذار نمی کند.
تأسیس این رژیم با ترور نسل کشی و تجاوز بوده و ادامه حیات آن نیز منوط به تکرار ارتکاب همین گونه اعمال است. تهدیدات مکرر مقامات رژیم صهیونیستی در استفاده از سلاح های کشتار جمعی از جمله بمب هسته ای علیه فلسطینیان از جمله اظهارات اخیر وزیر کابینه نتانیاهو استفاده مکرر این رژیم این مشروع از بمبهای فسفری اقدام برای جابه جایی اجباری فلسطینیان از سرزمین مادری خود ادامه سیاست غصب سرزمین های فلسطینی و شهرک سازی در آنها و تلاش برای نسل کشی فلسطینیان همگی نشان دهنده ماهیت ددمنشانه و غیرانسانی این رژیم علیه موجودیت فلسطین و کل کشورهای منطقه است. از چنین موجودیتی انتظار رفتار مسؤولانه توهمی بیش نخواهد بود.
هیچ سیاست عملی نزد رژیم صهیونیستی برای پایان درگیری در درازمدت و توقف پایدار خشونت ها قابل رصد و پیش بینی نیست زیرا این رژیم جعلی اصولاً بقای خود را بر استمرار سیاست تجاوز و منازعه در منطقه استوار ساخته است.
به همین دلیل ضمن حفظ تنش در کلیه مرزهای خود و در داخل سرزمین های اشغالی فلسطین هر گونه حرکت به سمت دستیابی به راه حلی پایدار را عملاً محال و ناممکن می سازد.
واقعیت تلخ دیگر دوران ما بی فایده بودن دل بستن به نقش آفرینی سازمان ملل متحد درحل مشکل تجاوز و اشغال گری در فلسطین است. بی عملی شورای امنیت بی توجهی کامل سازمان ملل متحد به انجام اصلاحات اساسی اقتصادی و اجرای سیاست های توسعه ای جدی در کرانه باختری و نوار غزه و عدم حمایت مالی کشورهای غربی از فلسطین در مقابل حمایت تمام قد نهآنآنان از رژیم صهیونیستی از جمله دلایل ناکامی و ناامیدی مردم فلسطین شناسایی می شود.
وضعیت مطلوب برای رژیم صهیونیستی در باریکه غزه و کرانه غربی ادامه وضعیت بلاتکلیفی فعلی از حیث تشکیل یک دولت مستقل فلسطینی تداوم سیاست غیرقانونی شهرک سازی با هدف تضعیف هرچه بیشتر یکپارچگی سرزمینی و حاکمیت سیاسی فلسطینیان بر اندک سرزمین های باقیمانده تحت حاکمیت آنان ممانعت از وحدت گروه های فلسطینی ادامه تحمیل شرایط تحریم بر مردم فلسطین و استمرار توسعه نیافتگی آنان با هدف نهایی تملک کامل این سرزمین ها است.
باور قطعی ما این است که تحلیل واقعی شرایط در فلسطین و برنامه ریزی برای هرگونه اقدام برای رهایی بخشی مردم مظلوم فلسطین از چنگال کیان صهیونیسم حتماً باید با نظرداشت واقعیت های پیش گفته انجام گیرد.
ملت فلسطین برای احقاق حقوق خود بی تردید از حق دفاع و مقاومت در برابر اشغالگری و تجاوز برخوردار است و این یک حق ذاتی است که ملت فلسطین برای اعمال آن باید با بهره مندی از استقلال و بلوغ کامل در مورد آن تصمیم گیری کند و در این زمینه نیز نباید از هیچ کس اجازه بگیرد.
مقابله قاطعانه با سیاست های خشن و ضد انسانی رژیم جعلی اسرائیل باید ادامه یابد و باید توجه داشته باشیم که فرافکنی های مذبوهانه مظلوم نمایانه و گمراه کننده ی رژیم غاصب صهیونیستی نباید در این عزم ما خلل ایجاد کند. در شرایط جاری هیچ یک از ما نباید این واقعیت مسلم را که عملیات طوفان الاقصی حرکت خودجوش و طبیعی ملت فلسطین برای دفاع از حقوق ذاتی و واکنشی طبیعی به ظلم و تعدی و تجاوز اشغالگران علیه مردم بی دفاع فلسطین بوده است از نظر دور دارد.
تجربه گران سنگ تاریخ به ما می آموزد که صلح تنها از مسیر تحقق عدالت و حمایت از حقوق قربانیان ظلم و جنایت می گذرد. آنچه این روزها در فلسطین شاهد آن هستیم نمونه ای آشکار از سیاست ریاکارانه و منحرف ایالات متحده آمریکا و همفکران غربی آن در حمایت از تجاوزگری خون ریزی دفاع مطلق از ظالم و انکار قطعی واقعیت های تاریخی و تمدنی فلسطین است.
جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک حامی همیشگی صادق آرمان فلسطین و کنشگری مسئول در قبال صلح و امنیت منطقه ای و بین المللی ضمن تاکید بر موضع اصولی خود در حمایت از حق قانونی و مشروع دفاع و مقاومت در برابر اقدامات تجاوزکارانه ضد بشری و ضد اسلامی صهیونیست ها در فلسطین تاکید می کند که حامیان این رژیم باید هر چه سریع تر این موجودیت شرور را از ادامه جنایات های خود علیه غیرنظامیان بی پناه در غزه و دیگر مناطق فلسطین اشغالی باز دارند چرا که این تنها راه جلوگیری از گسترش بحران و درگیری در منطقه است که با وجود تلخی بسیار می تواند به بروز تحولاتی شگرف که لزوماً به نفع تجاوزگر نخواهد بود بیانجامد.
در پایان امیدوارم این نشست ضمن محکومیت قاطعانه جنایات رژیم صهیونیستی و تجدید حمایت جدی از آرمان فلسطین به اتخاذ موضعی واحد و برداشتن گام هایی عملی اثربخش و هماهنگ در فعال سازی همه ی اهرم های فشار علیه صهیونیست ها از جمله تحریم سیاسی و اقتصادی گسترده علیه این رژیم متجاوز تشکیل یک کمیته حقیقت یاب برای رسیدگی به جنایات اخیر ارتکاب شده توسط صهیونیستها در باریکه غزه و دیگر مناطق فلسطین اشغالی تاسیس سازوکاری حقوقی به منظور مستندسازی جنایات صهیونیست ها در غزه جهت بهره برداری های بعدی در سطح محاکم بین المللی وادار ساختن رژیم جعلی اسرائیل به توقف فوری حملات به نوار غزه و کشتار غیرنظامیان ورود هر چه سریع تر کمک های بشردوستانه به باریکه غزه و در نهایت منصرف ساختن رژیم صهیونیستی از طرح ادعاهای مکرر تهدید وجودی این رژیم علیه فلسطینیان به ویژه سیاست خطرناک کوچ اجباری مردم فلسطین ساکن در غزه بیانجامد.
در این زمینه آمادگی کامل رهبری دولت و ملت ایران برای هر گونه مشارکت همفکری و هم افزایی در امر اقدام مشترک دسته جمعی و قاطعانه دولت های اسلامی علیه جنایات ضد بشری رژیم صهیونیستی در قبال مردم مظلوم فلسطین و نیز حمایت از آرمان فلسطین را اعلام می کنم.
بار دیگر از حضور ارزشمند شما در این اجلاس و راهکارهای عملی که برای حمایت از فلسطین و غزه ارائه خواهید داد تشکر می کنم و اقامت خوشی را برایتان آرزو می کنم."