به گزارش اسپوتنیک، "میت رامنی" در این زمینه به خبرنگاران گفت:"جمهوری خواهان به سادگی از جلسه توجیهی خارج شدند زیرا افراد آنجا مایل به بحث در مورد آنچه برای انجام یک توافق لازم است، نبودند. دلیلی وجود نداشت که بنشینیم و به صحبت های افراد درباره اهمیت کمک به اسرائیل و اوکراین گوش دهیم. ما این را می دانیم و با آن موافقیم".
بنابراین، "توضیحات مخفی" که توسط دموکرات ها آغاز شد، که در آن قرار بود سناتورها را در مورد اهمیت تخصیص بودجه جدید برای کی یف قانع کند، شکست خورد. ولادیمیر زلنسکی نیز "در آخرین لحظه" شرکت خود در آن را لغو کرد.
میچ مک کانل، رهبر اقلیت جمهوری خواه در سنا نیز به نوبه خود از اعضای حزب خواست از درخواست کاخ سفید حمایت نکنند. او به خبرنگاران گفت: "امیدوارم همه اعضا به پیشبرد این لایحه رای منفی بدهند. ما برای تغییر معنادار در مرز فشار می آوریم".
جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، پیش از این از کنگره 106 میلیارد دلار برای کمک به اسرائیل و اوکراین درخواست کرده بود، اما از حمایت صریح برخوردار نشد. مجلس نمایندگان با اکثریت جمهوری خواهان تنها به حمایت از تل آویو رأی داد، اما سنای تحت کنترل دموکرات ها مانع از این طرح شد. بایدن اعلام کرده است که در صورت تصویب چنین سندی توسط کنگره، لایحه اختصاص کمک به اسرائیل را بدون اوکراین امضا نخواهد کرد و جمهوری خواهان در مجلس نمایندگان بر بحث جداگانه حمایت از کی یف اصرار دارند.
عدم تمایل اکثریت جمهوری خواه مجلس نمایندگان به توافق دوبار بر سر اعتبارات در ماه های اخیر، دولت را به تعطیلی به دلیل نبود بودجه مصوب نزدیک کرده است.
در همین حال، دولت اعتراف کرد که پول تخصیص داده شده قبلی رو به اتمام است، به همین دلیل است که بسته های تسلیحاتی ارسال شده به اوکراین در حال کاهش است. در اوایل نوامبر، جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی کاخ سفید گزارش داد که واشنگتن 96 درصد از کل بودجه اختصاص داده شده برای حمایت از کی یف را از آغاز عملیات ویژه روسیه هزینه کرده است.
به گزارش ان بی سی نیوز، احزاب دموکرات و جمهوری خواه سعی کردند مواضع خود را در مورد درخواست بایدن برای حمایت بیشتر از اوکراین، اسرائیل و تایوان هماهنگ کنند، اما این مذاکرات شکست خورد زیرا احزاب نتوانستند در مورد خواسته های جمهوری خواهان برای قوانین سختگیرانه مهاجرت به توافق برسند.
روسیه پیش از این یادداشتی به کشورهای ناتو درباره ارسال تسلیحات به اوکراین ارسال کرده بود. سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه خاطرنشان کرد که هر محموله ای که حاوی تسلیحات برای اوکراین باشد به یک هدف قانونی برای روسیه تبدیل خواهد شد. وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که کشورهای ناتو با ارسال سلاح به اوکراین "با آتش بازی میکنند". دیمیتری پسکوف، سخنگوی رئیس جمهور روسیه تاکید کرد که پمپاژ تسلیحات غرب اوکراین به موفقیت مذاکرات روسیه و اوکراین کمکی نمی کند و تأثیر منفی خواهد داشت.