اسپوتنیک به نقل از رسانه عربی"اساس میدیا" می نویسد: عربستان سعودی میزبان نشست فوقالعادهکشورهای سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه عرب برای بررسی وضعیت غزه بود. در این نشست مشخص شد که رویارویی با آمریکا به رهبری جو بایدن که وابسته به آرای یهودیان است، دشوار اما امکان پذیر است.
شرکت کنندگان در جلسه به سه نتیجه مهم از آنچه در خاورمیانه اتفاق افتاد رسیدند:
اول، ما در جهانی زندگی می کنیم که در آن منافع مهمتر از اصول است، یعنی ارتش یک کشور خاص از شورای امنیت سازمان ملل متحد قوی تر است.
دوم، برخی ممکن است تصمیم بگیرند که دوباره از حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل برای مخالفت با آتش بس فوری در غزه استفاده کنند. بدین ترتیب به اسرائیل دیوانه اجازه داده می شود تا به کشتار مردم و ویران کردن غزه ادامه دهد.
سوم، غرب که در آغاز قرن بیستم ایده های وودرو ویلسون (بیست و هشتمین رئیس جمهور ایالات متحده، برنده جایزه صلح نوبل 1919 که به خاطر تلاش های حفظ صلح به او اعطا شد – ضمیمه اسپوتنیک) پخش می کرد، امروز از سیاست استاندارد ها و موازین دوگانه پیروی می کند. پشتیبانی واشنگتن و بروکسل از تل آویو و "خدمت" آنها به اسرائیل، آشکارا با شعارهای دموکراتیکی که آنها اعلام می کنند، مغایرت دارد.
همانطور که یک دیپلمات با تجربه عرب گفت: "نقاب غرب افتاده است و اکنون می فهمیم که "استانداردهای دوگانه" فقط کلمات نیستند. این همان چیزی است که ایالات متحده شب و روز در رابطه با خاورمیانه از آن استفاده می کند.
نتایج نشست ریاض چیست؟
شرکت کنندگان نشست فوقالعاده ریاض علیرغم داشتن منافع خاص خود و اتحادهای مختلف، اقدامات اسرائیل در نوار غزه را محکوم کردند. آنها از راه حل دو دولتی برای این بحران حمایت کردند و ابراز تردید کردند که کشورهای عربی به زودی به توافق صلح با دولت نتانیاهو دست یابند.
همچنین هیچ اعتمادی به ایالات متحده وجود ندارد و تا زمانی که جو بایدن ریاست جمهوری را ترک نکند یا بمیرد، وجود نخواهد داشت (معلوم نیست که کدام یک از اینها ابتدا اتفاق خواهد افتاد).
همچنین نمی توان به این واقعیت توجه نکرد که برای اولین بار یک سیاستمدار اسرائیلی می تواند به عنوان متهم در دادگاه کیفری بین المللی حاضر شود و نه به عنوان یک "قربانی مظلوم" (ترکیه از نتانیاهو در دادگاه کیفری بین المللی شکایت کرد و او را به نسل کشی در نوار غزه متهم کرد – ضمیمه اسپوتنیک).
تغییرات اساسی در خاورمیانه امکان پذیر است. بیایید موارد زیر را مشخص کنیم:
- نتانیاهو پست نخست وزیری اسرائیل را از دست خواهد داد و احزاب راست اکثریت خود را در کنست از دست خواهند داد؛
- ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین را سرویس های ویژه و تکنوکرات ها بر عهده خواهند گرفت؛
- حماس خلع سلاح خواهد شد؛
- جامعه بین المللی اقداماتی را برای تضمین امنیت در نوار غزه اتخاذ خواهد کرد؛
- علاوه بر اجلاس های سران کشورهای عربی و مسلمانان، یک کنفرانس بین المللی برای حل بحران های خاورمیانه برگزار شود؛
- پس از حل مسئله فلسطین و خلع سلاح حماس، شاید زمان حل مسایل مربوط به سایر گروه های مسلح فرا برسد.
ما مجبوریم بپذیریم که رویدادهای اخیر در خاورمیانه ثابت کرده است که افراط گرایی مذهبی می تواند ثبات را در منطقه تضعیف کند.
در زمان ما که ثبات چندانی ندارد، بیانیه پایانی 31 ماده ای سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه عرب بیشترین اعتراض ممکن را به آمریکایی ها و سیاست استانداردهای دوگانه آنها بیان می کند.