به گزارش اسپوتنیک، اتحادیه اروپا در بیانیه خود در هفتاد و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل در مورد گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی که توسط "هِدا سامسون" سفیر و کاردار هیات نمایندگی اتحادیه اروپا در سازمان ملل قرائت شد با تکیه بر ادعاهای گذشته علیه ماهیت برنامه هستهای ایران، مدعی شد که "خطر ایجاد یک بحران گسترش سلاحهای هستهای در منطقه به دلیل توسعه مسیر هستهای ایران بیشتر شده است".
سامسون در ادامه این ادعاها افزود: بنابراین، اتحادیه اروپا به عنوان یک اولویت امنیتی کلیدی به سرمایهگذاری دیپلماتیک و سیاسی برای تضمین عدم دستیابی ایران به سلاح هستهای ادامه خواهد داد. برای کمک به بازگرداندن اعتماد، اقدامات مشخص و پایدار برای کاهش تنشهای هستهای مورد نیاز است.
اتحادیه اروپا از ایران خواست تا بهطور کامل و بدون تأخیر بیشتر با آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای حل و فصل همه مسائل باقیمانده پادمانی مطابق با تعهدات الزامآور قانونی خود تحت توافقنامه جامع پادمانی NPT همکاری کند.
اتحادیه اروپا همچنین با اشاره به اقدام اخیر ایران در حذف نام چند نفر از بازرسان تبعه سه کشور اروپایی که به ادعای ایران بهطور مرتب رفتار سیاسی تند علیه ایران داشتهاند و عدم تمدید مجوز ادامه فعالیت آنها در این کشور، این اقدام را به شدت محکوم کرد و از تهران خواست که این اقدامات یکجانبه را که به ادعای اروپا بهطور مستقیم و شدیدی بر توانایی آژانس اتمی برای انجام مؤثر فعالیتهای راستیآزمایی خود در ایران، از جمله نظارت بر برجام تأثیر میگذارد، بازگرداند.
اتحادیه اروپا با ادعای اینکه همچنان به برجام متعهد است، تاکید کرد که از تمام کشورها میخواهد تا از اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، تصویب شده در سال ۲۰۱۵ حمایت کنند.
بنابر گزارش وب سایت رسمی اتحادیه اروپا، در ادامه این بیانیه آمده است: اتحادیه اروپا از آژانس بینالمللی انرژی اتمی بهخاطر بهروزرسانیهای منظم خود در رابطه با راستیآزمایی و نظارت بر تعهدات هستهای ایران تحت برجام و اجرای توافقنامه پادمانی NPT در ایران قدردانی میکند.
اتحادیه اروپا در ادامه اعلام کرد که قویاً از ایران میخواهد تا همه فعالیتهای مغایر با برجام را بازگرداند و بدون تأخیر به اجرای کامل آن، از جمله تمامی اقدامات شفافسازی بازگردد.
اتحادیه اروپا بار دیگر در بیانیه خود با تکیه بر این ادعا که تهران بهطور کامل با آژانس بینالمللی انرژی اتمی همکاری نمیکند، تصریح کرد: ما از ایران می خواهیم که به اجرای پروتکل الحاقی بازگردد و به دنبال تصویب آن باشد. اتحادیه اروپا از ایران میخواهد که بهطور جدی و پایدار با آژانس اتمی در راستای اجرای تعهدات مندرج در بیانیه مشترک مارس ۲۰۲۳ همکاری کند.