گزارش و تحلیل

کاهش چشمگیر ضایعات نان با مکانيزه کردن واحدهای نانوایی در ایران

روند مکانیزاسیون واحد های نانوایی با هدف کاهش چشمگیر ضایعات نان،صرفه جویی در مصرف آرد و کاهش دخالت نیروی انسانی در ایران شتاب گرفته و اکنون بسیاری از واحدهای نانوایی در حال پیوستن به این فرایند هستند.
Sputnik
روند فوق اکنون با تولید دستگاه های تمام اتوماتیک تولید نان )لواش) به عنوان پر مصرف ترین نان در ایران در حال انجام است،نانی که قدمت آن به صدها سال می‌رسد و مدت هاست کشورهای منطقه از جمله ارمنستان،ایران،آذربایجان و ترکیه برای ثبت آن به عنوان میراث ناملموس تلاش کرده اند، و بر اساس آخرین اعلام داده های مرکز پایش آرد و نان ایران پر مصرف ترین نان در میان مردم ایران است.
مهندس علیرضا اکبرنیا، عضو هیئت مدیره گروه صنعتی آذربایجان افخمی از اصلی ترین تولید کنندگان این دستگاه ها به خبرنگار اسپوتنیک در تهران گفت:
پروسه تولید دستگاه های تمام اتوماتیک تولید نان در ایران ابتدا و پیش از این با تولید دستگاه های نیمه میکانیک و به تدریج و با گذشت زمان و تکامل آن به ساخت دستگاه تمام اتوماتیک رسید.
وی افزود:اکنون واحدهای نانوایی در ایران به سرعت در حال تجهیز با دستگاه های تمام اتوماتیک هستند زیرا با توجه به ارزش آرد و لزوم جلوگیری از هدر رفت آن،معضل ظایعات برطرف شده و از طرفی واحد هایی نانوایی دیگر مجبور به صرف هزینه فراوان برای تولید نان نیستند و در مخارج خود صرفه جویی قابل توجه ای می‌کنند.
نانوایی مکانیزه

عضو هیئت مدیره گروه صنعتی آذربایجان افخمی در ادامه با اشاره به بالا رفتن مصرف نان در میان خانواده های ایرانی تصریح کرد:
مکانیزاسیون واحدهای نانوایی که از سوی مسولین امر نیز حمایت می‌شود باعث کاهش صف های تهیه نان و بالا رفتن بهداشت تولید آن می‌شود، اگر چه برای پاسخگویی به میزان تقاضای بالا نیز به افزایش خطوط تولید این دستگاه در ایران است امری که در حال انجام است.
این کارشناس صنعت آرد و نان ایران با اشاره به تولید دستگاه های مشابه توسط برخی شرکت های روسی و پیشنهادات همکاری دو جانبه بین بخش خصوصی دو کشور تاکید کرد:
اخیرا گفتگوهایی جهت همکاری در تولید دستگاهای تمام اتوماتیک بین طرف های ایرانی و روسی انجام شده و طرف روسی ابراز علاقه کرده با توجه به تجارب ایران در ساخت این دستگاه ها همکاری مشترک بین بخش های خصوصی دو کشور شکل بگیرد.
مکانيزه کردن واحدهای نانوایی

شایان ذکر است نان لواش نان نازک و تردی است که ضخامت آن حدود سه میلی‌متر میباشد و از خمیر )کم ورآمده( تولید می‌شود و با قدمتی چند صد ساله از محبوب‌ترین و پرمصرف ترین نان ها در ایران به شمار می‌رود و اکنون ده ها هزار واحد نانوایی به تولید و عرضه آن میپردازند.
بحث و گفتگو