به گزارش اسپوتنیک، در 24 اکتبر، امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، در جریان سفر خود به اسرائیل، در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، پیشنهاد ایجاد یک ائتلاف بین المللی و منطقه ای برای مبارزه با حماس را داد.
زاخارووا گفت: به نظر میرسد که ایده فرانسه و اظهارات خصمانه تعدادی دیگر از نقش آفرینان بینالمللی، همراه با افزایش حضور نظامی نیروهای فرامنطقهای در شرق مدیترانه، خطر تشدید بیشتر رویارویی مسلحانه در خاور میانه، بین المللی شدن درگیری و مشارکت شرکت کنندگان جدید در آن را به همراه داشته باشد.
سخنگوی رسمی وزارت خارجه روسیه افزود: "در مفهوم گسترده تر، باید توجه داشت که این اولین ابتکار مشابه فرانسه نیست که به ریشه مشکل نمی نگرد و مدت هاست که توسط جامعه بین المللی با شک و تردید فزاینده درک می شود."
به گفته وی، "اقدامات پاریس با انگیزه ایدئولوژیکی اغلب نتیجه معکوس دارند و تنها به بی ثباتی وضعیت در کشورها و کل مناطق جهان منجر می شوند."
زاخارووا خاطرنشان کرد: "اگر فرانسه واقعاً میخواهد به کار برای آتشبس و خونریزی در منطقه درگیری کمک کند، میتواند از موضع ما در مورد نیاز به تمرکز بر ابزارهای سیاسی و دیپلماتیک برای حل و فصل مناقشه فلسطین-اسرائیل و خاورمیانه در کل حمایت کند."
سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه روسیه گفت: به همین دلیل است که ما از اسرائیلی ها و فلسطینی ها می خواهیم که به سرعت مذاکرات مستقیم را برای بحث در مورد همه موضوعات مورد اختلاف آغاز کنند.
وی یادآور شد: "روسیه طرفدار ایجاد یک کشور مستقل و پایدار فلسطینی در مرزهای 1967 با پایتختی آن در بیت المقدس شرقی است که در صلح و امنیت با اسرائیل همزیستی داشته باشد که در تصمیمات مسخص مجمع عمومی و شورای امنیت سازمان ملل پیش بینی شده است."
زاخارووا در پایان گفت: " معلوم نیست چرا ما شاهد چنین ابتکاراتی از سوی فرانسه نیستیم".
پس از نفوذ مسلحانه شبه نظامیان حماس از نوار غزه به خاک اسرائیل و آغاز موشک باران اسرائیل از سوی فلسطینیان، اوضاع در خاورمیانه به شدت رو به وخامت گرائیده است. حماس این حمله را پاسخی به اقدامات مقامات اسرائیلی علیه مسجد الاقصی در بیت المقدس اعلام کرده است. صبح روز هفتم اکتبر، اسرائیل در چارچوب عملیات طوفان الاقصی که توسط شاخه نظامی جنبش فلسطینی حماس اعلام شد، مورد حمله موشکی بیسابقهای از نوار غزه قرار گرفت. پس از حملات موشکی گسترده، رزمندگان حماس به مناطق مرزی جنوب کشور یهودیان نفوذ کردند.
در پاسخ، ارتش اسرائیل عملیات شمشیرهای آهنین را علیه حماس در نوار غزه آغاز کردند. چند روز پس از حمله، ارتش اسرائیل کنترل تمام شهرکهای نزدیک مرز غزه را به دست گرفت و حملات هوایی به اهدافی از جمله غیرنظامیان در نوار غزه را آغاز کرد. اسرائیل همچنین از محاصره کامل نوار غزه خبر داده و رساندن آب، غذا، برق، دارو و سوخت به این منطقه را متوقف کرد.
تعداد قربانیان در نوار غزه به گفته وزارت بهداشت محلی از 8 هزار نفر فراتر رفت، بیش از 18 هزار نفر مجروح شدند و به گفته منابع مختلف، بیش از 200 اسرائیلی در اسارت حماس هستند.
وزارت امور خارجه روسیه از طرفین خواست تا خصومت ها را متوقف کنند. به گفته ولادیمیر پوتین، حل بحران خاورمیانه تنها بر اساس فرمول "دو دولت" مصوب شورای امنیت سازمان ملل متحد امکان پذیر است که ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی در مرزهای 1967 با پایتخت آن در بیت المقدس شرقی را فراهم می کند.
مناقشه فلسطین و اسرائیل، مرتبط با منافع ارضی طرفین، برای چندین دهه منبع تنش و درگیری در منطقه بوده است. تصمیم سازمان ملل متحد با نقش فعال اتحاد جماهیر شوروی در سال 1947، ایجاد دو کشور - اسرائیل و فلسطین را در نظر گرفت، اما فقط اسرائیل ایجاد شد. اسرائیل ضمن اعلام موافقت با اصل دو دولتی، سرزمین های فلسطین را به طور کامل آزاد نکرد.