گزارش و تحلیل

تلاش روسیه برای حل بحران غزه از راه صحیح آن

در حالی که ایالات متحده آمریکا با حمایت کورکورانه از جنایات جنگی بر علیه غیر نظامیان در غزه در حال روغن ریختن بر آتش جنگ می باشد، روسیه تلاش دارد با مذاکره با طرف های درگیر راه حلی برای آتش بس و ایجاد صلح و آرامش در منطقه فعالیت کند.
Sputnik
بر کسی پوشیده نیست که روسیه رابطه بسیار خوبی با اسرائیل دارد چرا که چیزی حدود یک سوم شهروندان اسرائیل روس تبار می باشند اما این دلیل بر آن نشده که روسیه در ماجرای درگیری های اخیر حماس و اسرائیل مانند آمریکایی ها کورکورانه رفتار کند و به ماجرا از یک زاویه تنگ و آن هم زاویه ای که دولت تندرو اسرائیل (که به زعم اکثر قریب به اتفاق کارشناسان مسبب اصلی بحران فعلی است) ترسیم می کند نگاه کند.
وقت آن رسیده همه متوجه شوند امنیت منطقه واز جمله یهودی ها بدون تامین امنیت و حقوق مردم فلسطین محقق نخواهد شد.
ایالات متحده و کشورهای اروپایی می توانستند با فشار بر اسرائیل و وادار کردن آن به تمکین به مقررات و قوانین و تصمیمات بین المللی با فلسطینی ها مصالحه کنند اما سیاستمداران این کشورها یا از روی وابستگی به لابی های صهیونیستی در کشورهای غربی و یا از روی ناتوانی در تحلیل و درک صحیح ماجراهای بین المللی کورکورانه پشت اسرائیل را گرفتند و کاری کردند که امروزه نه فقط موجودیت اسرائیل و یا موجودیت یهودی ها در خطر باشد بلکه حتی حضور نیروهای آمریکایی و غربی و منافع آنها در منطقه و جهان در خطر باشد.
بر عکس کشورهای غربی که به دستور لابی صهیونیستی گروه حماس را یک گروه تروریستی معرفی کرده اند روسیه کاملا متوجه است که حماس بخشی از جامعه فلسطین به حساب می آید و نمی توان چون این بخش از جامعه فلسطین طبق سلیقه طرفی حرف نمی زند یا عمل نمی کند این گروه را تروریستی معرفی کرد.
آنها فقط برای احقاق حقوق خود مبارزه می کنند، آیا این جرم است؟
اعلام حمایت ایران از هرگونه راه‌حل سیاسی برای توقف فوری جنگ در غزه
اگر اسرائیلی ها حق دفاع از خود دارند فلسطینی ها هم دارند و اینگونه نیست که ما حق داشته باشیم به یک طرف اجازه دهیم به هر شکلی می خواهد به بهانه دفاع از خود رفتار کند و همه قوانین و مقررات بین المللی و اصول انسانی را زیر پا بگذارد و بعد به طرف دیگر حق دفاع از خود را ندهیم.
طی چند روز گذشته هم روسیه میزبان هیأت حماس در موسکو بود تا صحبت های آنها را بشنود و در این میزبانی جناب آقای باقری کنی معاون محترم وزیر امور خارجه ایران هم حضور داشتند تا با هماهنگی روسیه بتوان یک مسیر راه برای حل مساله فلسطین به گونه ای که مردم فلسطین را راضی کند پیدا کرد.
البته نیاز نیست که خیلی تحلیل های پیچیده ارائه دهیم، پر واضح است، آنچه حماس و ملت فلسطین می خواهند این است که طبق قوانین و مقررات بین المللی از حق وحقوق خود به عنوان انسان برخوردار باشند و مردم فلسطین مانند دیگر مردمان جهان بتوانند زندگی کنند و کشور خود را داشته باشند.
دیگر دوران تصرف سرزمین ها با قتل عام مردم آنگونه که اروپایی ها با سرخ پوستان آمریکا و یا ساکنین استرالیا و آفریقای جنوبی و غیره انجام دادن گذشته.
دیگر هم جامعه جهانی آن جامعه چند قرن پیش نیست که در برابر ضلم و ستم سکوت کند و یا اصلا نداند آن طرف دنیا چه خبر است.
البته بماند که رسانه های آمریکایی و وابسته به لابی های اسرائیلی در آمریکا تلاش می کنند که حقایق را سانسور کنند و ماجرای قطع کردن ارتباطات در غزه هم در همین راستا می باشد اما با این حال امروزه کل جهان دیگر از آنچه در غزه و بر سر مردم بی گناه فلسطین می گذرد آگاه هستند و دیگر آن فضاسازی سابق که با استفاده از جنگ روانی و رسانه ای برای حمایت از اسرائیل انجام می شد و تلاش می شد فلسطینی ها را انسان های غیر متمدن معرفی کند در حالی که اسرائیلی ها را متمدن معرفی می کرد، از بین رفته.
امروزه مشاهده می کنیم در جای جای جهان فضای عمومی جامعه جهانی به شدت بر علیه اسرائیل و حامیان آن مخصوصا ایالات متحده آمریکا معترض شده.
در چنین شرایطی ادامه روند کشتار مردم فلسطینی می تواند موجب انفجار بزرگی در جهان شود و می تواند منجر به بروز یک جنگ جهانی گردد.
البته بماند که برخی از حامیان اسرائیل امیدوار هستند چنین شوند و آنها به استناد برخی خرافات منتظر یک جنگ بزرگ به نام آرماگدون هستند، جنگی که در آن بخش اعظم جهان نابود خواهد شد، اما انسان های عاقلی در جهان هم هستند که تلاش دارند جلوی وقوع یک فاجعه جهانی که می تواند بشریت را به نابودی بکشد را بگیرند.
امروزه روسیه تلاش دارد جلوی این فاجعه را بگیرد و جلوی جنگ طلبان آمریکایی که به دنبال آرماگدون هستند را بگیرد و روسیه به خوبی می داند جهان تحمل یک جنگ بزرگ در منطقه خاورمیانه را ندارد و به همین دلیل هم به طرق مختلف تلاش دارد از طریق مجامع بین المللی و از طریق مشورت های سیاسی با طرفهای درگیر جلوی گسترش جنگ در منطقه خاورمیانه و جهان را بگیرد.
در این راستا هم می بینیم که ایران هم در کنار روسیه وبسیاری کشورهای دیگر جهان در این راستا جلو می روند.
نتیجه رای گیری اخیر مجمع عمومی سازمان ملل درباره کشتار غزه هم به نوعی نشان می دهد که چه قدر از جامعه جهانی و کشورهای جهان طرفدار سیاست آمریکا و اسرائیل هستند و چه قدر طرفدار سیاستی که امروزه روسیه و ایران و دیگر کشورها برای جلوگیری از جنگ وخونریزی پیش گرفته اند.
کمیته بین‌المللی صلیب سرخ وضعیت غزه را ناامید کننده خواند
کافی است نگاهی گذرا به آرای مجمع فوق العاده عمومی اخیر سازمان ملل داشته باشید تا ببینید آمریکا و اسرائیل با این همه زور زدن توانسته اند چند رای در این مجمع جمع کنند.
14 رای مخالف پیشنهاد کشورهای عربی برای آتش بس آن هم رای چه کشورهایی، میکرو کشورهایی که اصلا بدون آمریکا وجود خارجی ندارند و جمع شهروندان برخی از اینها به چند هزار نفر هم نمی رسد.
نگاهی به اسامی این کشورها کنید تا ببینید اصلا می دانستید چنین کشورهایی در جهان وجود دارند.
در مقابل 165 کشور واقعی جهان حاضر نشدند با فشارهای آمریکا و اسرائیل برای ادامه جنگ همراهی کنند، حتی آنهایی که متحد آمریکا به حساب می آیند، چون فضای داخلی جوامع آنها به شدت ملتهب است و با جنگ مخالف می باشد و در نهایت برخی آنها رای ممتنع داده تا هم به ادامه جنگ رای نداده باشند هم از دستورات آمریکا و لابی های صهیونیستی سرپیچی نکنند.
چه آمریکا دوست داشته باشد چه دوست نداشته باشد امروزه جامعه جهانی به شدت مخالف سیاست های آمریکا می باشد و گویند مشت نمونه خروار، همین رای گیری به خودی خود یک نمونه بارز است.
راه حل بحران فلسطین هم پر واضح است دیپلماسی و پذیرفتن حقوق ملت فلسطین.
بحث و گفتگو