به گزارش اسپوتنیک، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه با رادیو آمریکایی مورنینگ ادیشن گفت که سیستم امنیتی و سیاسی اسرائیل به طور کامل نابود شده است و تنها چیزی که اکنون در این کشور کار می کند ماشین نظامی آن است.
وزیر دفاع اسرائیل گفت: بر اساس اطلاعاتی که در داخل منطقه داریم، هم سیستم امنیتی و هم سیستم سیاسی اسرائیل به طور کامل نابود شده است.
وی افزود: شهروندان اسرائیل دیگر به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل اعتماد ندارند و تنها چیزی که اکنون در این کشور کار می کند، ماشین نظامی آن است.
وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: دو هفته پیش با برخی از رهبران کشورهای خاورمیانه و همچنین "رهبران مقاومت لبنان و گروههای فلسطینی" دیدار کرده است.
این دیپلمات گفت: "آنچه من از برنامه های آنها می فهمم این است که آنها انگشت خود را روی ماشه گذاشته اند. می دانید، این چیزی بسیار قوی تر و عمیق تر از آن چیزی است که شما می توانید تصورکنید."
به گفته وی، اگر وضعیت آزار و اذیت غیرنظامیان در نوار غزه و کرانه باختری به همین شکل باقی بماند، "همه چیز ممکن خواهد بود".
اسرائیل در 7 اکتبر مورد حمله موشکی بیسابقهای از نوار غزه به عنوان بخشی از عملیات سیل الاقصی که توسط شاخه نظامی جنبش فلسطینی حماس اعلام شد، قرار گرفت. پس از این، جنگنده های این سازمان وارد مناطق مرزی در جنوب اسرائیل شدند و به سمت نظامیان و غیرنظامیان آتش گشودند و گروگان ها را نیز گرفتند. در اسرائیل، به گفته مقامات محلی، بیش از 1.4 هزار نفر از جمله 300 پرسنل نظامی کشته و بیش از 5 هزار نفر زخمی شدند.
در پاسخ، نیروهای دفاعی اسرائیل عملیات شمشیرهای آهنین را علیه حماس در نوار غزه آغاز کردند. در عرض چند روز، ارتش اسرائیل کنترل تمام مناطق پرجمعیت نزدیک مرز با غزه را به دست گرفت و حملات هوایی به اهدافی از جمله غیرنظامیان در نوار غزه را آغاز کرد. اسرائیل همچنین از محاصره کامل نوار غزه خبر داد و تامین آب، غذا، برق، دارو و سوخت را متوقف کرد.
به گفته وزارت بهداشت محلی، تعداد قربانیان نوار غزه از 7.3 هزار نفر گذشت و بیش از 18 هزار نفر مجروح شدند. با تشدید درگیری، حداقل 20 روس کشته شده اند، سه نفر گمان می رود گروگان باشند و چندین نفر دیگر نیز مفقود هستند. به گفته منابع مختلف، بیش از 200 اسرائیلی در اسارت حماس هستند.
وزارت امور خارجه روسیه از طرفین خواست تا خصومت ها را متوقف کنند. با توجه به موضع ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، حل و فصل بحران خاورمیانه تنها بر اساس فرمول "دو دولت" مصوب شورای امنیت سازمان ملل متحد امکان پذیر است که ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی در چارچوب آن را فراهم می کند.
مناقشه فلسطین و اسرائیل، مرتبط با منافع ارضی طرفین، برای چندین دهه منبع تنش و درگیری در منطقه بوده است. تصمیم سازمان ملل متحد با نقش فعال اتحاد جماهیر شوروی در سال 1947، ایجاد دو کشور - اسرائیل و فلسطین را تعیین کرد، اما فقط اسرائیل ایجاد شد.