امان الطرابلوسی نماینده صلیب سرخ در خاورمیانه در گفتگویی با خبرگزاری اسپوتنیک گفت: "ساکنین نوار غزه نمی توانند حداقل نیازهای غذا، آب و مکان امن را دریافت کنند. متأسفانه برای هجدهمین سال متوالی مردم غزه به مایحتاج اولیه نیاز دارند، اما وضعیت انسانی اکنون فاجعه بار است. ما از ورود اولین محموله کامیونهای کمکهای بشردوستانه استقبال میکنیم، اما از همه طرفها میخواهیم تا برای اطمینان از رسیدن پایدار کاروانهای کمکهای بشردوستانه مطابق با مقیاس نیازهای بشردوستانه در نوار غزه تلاش کنند.
وی خاطرنشان کرد: کمک های بشردوستانه به تنهایی کافی نیست، زیرا کارکنان و سازمان های بشردوستانه به شرایط مناسب برای دریافت، انتقال و توزیع کمک های بشردوستانه در این بخش نیاز دارند، و این کار مستلزم آتش بس و پایان یافتن خصومت هاست، حتی اگر موقتی باشد، به افراد اجازه می دهد تا نفسی بکشند و خدمات بشردوستانه به آنها کمک کند، تا ماموریت خود را برای کمک رسانی انجام دهند. وضعیت دسترسی مردم به غذا و آب، مسکن، مراقبت های پزشکی و دارو وحشتناک است.
نماینده صلیب سرخ افزود: بهداشت و درمان در آستانه سقوط کامل است، زیرا بیمارستانها و مراکز باقیمانده در شرایط غیرممکن فعالیت میکنند، پرسنل پزشکی از خستگی ، کمبود دارو، تخت و همه چیز ضروری رنج میبرند و اتاقهای عمل تقریباً به طور کامل ویران شدهاند.
وی ادامه داد: بیمارستانها سوخت مورد نیاز برای راهاندازی برق را ندارند، دستگاه های مخصوص نوزادان ممکن است هر لحظه از کار بیفتند، بسیاری از بیماران به اکسیژن نیاز دارند و به دلیل کمبود منابع، برق، دارو و لوازم پزشکی در معرض خطر هستند. وضعیت کنونی در برخی از بیمارستانهایی که در نوار غزه حیاتی تلقی میشوند، از جمله بیمارستان قدس و بیمارستان الشفاء، وخیم است و هزاران آواره در آنجا هستند. نه توالت دارد، نه آب آشامیدنی، نه دارو، نه شیر برای بچه ها، هیچ چیز."
امان الطرابلوسی در خصوص گروگان ها گفت: تمامی توافقهای صورت گرفته در این چارچوب فاش نمیشود؛ این مکانیسم کاری کمیته بینالمللی صلیب سرخ برای پنهان کردن اطلاعات لازم نیست، بلکه برای حفظ رویههای کاری در همه مکانها لازم است.
وی بیان داشت: ما گفتگوی دو طرفه و محرمانه را با همه طرفهای درگیر حفظ میکنیم؛ افشا و عمومی کردن اطلاعات مانع از پیشرفت در حل و فصل موضوع میشود. ما با همه طرف های ذینفع از جمله حماس در تماس هستیم. همچنین به یاد دارم که هدف ما از همان ابتدا این بود که همه گروگان ها را ملاقات کنیم تا با ارسال نامه، در را برای آنها باز کنیم تا با خانواده هایشان ارتباط برقرار کنند. ما آماده شرکت در تمامی عملیات های آزادسازی در آینده هستیم. ما از همه طرفها خواستیم که همه گروگانها را در اسرع وقت آزاد کنند، زیرا نگهداشتن گروگانها برخلاف آنچه در قوانین بشردوستانه بینالمللی لازم است، است.
این نماینده صلیب سرخ در ادامه گفت: کمیته بین المللی صلیب سرخ توانایی مادی برای محافظت از غیرنظامیان یا خدمه خود را در برابر بمباران ندارد، بنابراین مسئولیت ارائه تضمین های امنیتی برای کاروان های بشردوستانه و توقف آتش بر عهده طرف های درگیر است. تیم های ما در داخل نوار غزه حضور دارند و در شرایطی مشابه ساکنان نوار غزه زندگی می کنند. تا به امروز هیچ یک از اعضای تیم ما آسیب ندیده اند، اما شریک اصلی ما هلال احمر فلسطین است که تاکنون چهار نفر از اعضای تیم را از دست داده و بسیاری از کادر پزشکی آن از زمان شروع حوادث مجروح شده اند. ما از همه طرفها میخواهیم که به تیمهای امداد حمله نکنند و تضمینهای امنیتی برای انجام وظایف خود به آنها بدهند.