گزارش و تحلیل

از این پس صادرات تسلیحات ایرانی دیگر ممنوعیت ندارد

به استناد قطعنامه 2231 شورای امنیت از تاریخ 28 اکتبر تحریم های شورای امنیت بر علیه برنامه موشکی و تسلیحاتی ایران پایان یافته است.
Sputnik
در حالی که جهان این روزها درگیر نسل کشی فلسطینی ها با حمایت ایالات متحده آمریکا شش دانگ می باشد اتفاقی رخ داد که لابه لای خبرها گم بود.
پایان تحریم های تسلیحاتی شورای امنیت سازمان ملل بر علیه ایران.
به استناد قطعنامه 2231 شورای امنیت از تاریخ 28 اکتبر تحریم های شورای امنیت بر علیه برنامه موشکی و تسلیحاتی ایران پایان یافته و با ابلاغ رسمی پایان این تحریم ها توسط دبیرخانه سازمان ملل از این پس ایران دیگر هیچ محدودیتی در تولید تسلیحات دفاعی خود و یا صادرات و یا واردات تسلیحات ندارد.
البته ایالات متحده یا تعدادی کشورهای اروپایی اقدام به وضع تحریم های خود بر علیه برنامه موشکی و دفاعی ایران نموده اند ولی بر اساس قوانین و مقررات بین المللی ایران دیگر هیچ محدودیتی در این زمینه ندارد و فقط این کشورها که خودشان تحریم گذاشته اند برای خودشان تحریم گذاشته اند.
این بدین معنا است که اگر از این پس آمریکایی ها محموله تسلیحاتی ای از ایران به هر کشور دیگری را در هر جا متوقف کنند یعنی از قوانین بین المللی تخطی کرده اند و در مقابل ایران هم حق مقابله به مثل خواهد داشت و می تواند محموله های تسلیحاتی آنها را نیز متوقف کند.
سخنگوی وزارت دفاع ایران: در صورت نیاز به خرید تسلیحات با رعایت تمام جوانب اقدام می‌شود
طبق برخی گزارش ها حدود 85 کشور جهان امروزه در صف خریداران تسلیحات ایرانی هستند وهمه اینها منتظر رفع رسمی تحریم های شورای امنیت بودند تا قرارداد های خود با ایران را قطعی کنند.
طبق قوانین و مقررات بین المللی هیچ ربطی به ایران مانند دیگر فروشندگان اسلحه ندارد که کشور خریدار تسلیحات در چه مواردی و برای چه کاری می خواهد از این تسلیحات استفاده کند.
یعنی در آینده برخی آمدند و گفتند که مثلا فلان تسلیحات ایرانی در فلان جنگ استفاده شده هیچ ربطی به ایران ندارد، مانند این می ماند که روسیه مسلسل کلاشنکوف و یا آمریکا ام شانزده خود را به کشورهایی بفروشند و بعد بیایند بگویند مسلسل آمریکایی و یا روسی در فلان جنگ و یا توسط فلان گروه استفاده شده پس روسیه و یا آمریکا در فلان جنگ یک طرف ماجرا می باشند.
البته کشورها می توانند در قرارداد های خود شرط کنند که مثلا تسلیحاتی که می فروشند برای چه مقاصدی استفاده شود و یا اینکه بدون اجازه آنها به طرف سومی فروخته نشود، و این هم در موارد خاصی پیش می آید که کشورها برخی تسلیحات استراتژیک خود را به کشور دومی فروخته اند و دلواپس این هستند این تسلیحات دست رقیبشان نیافتد مثل جنگنده ها و یا سامانه های دفاعی و....
همچنین از این پس ایران مجاز می باشد انواع تسلیحات مدرن دیگر را نیز خریداری کند.
به هر صورت اصل صحبت این است که از این پس اگر احیانا ایالات متحده و یا برخی کشورها که در فلک آمریکا هستند هیاهویی درباره فروش تسلیحات ایرانی و یا خرید تسلیحات توسط ایران راه انداختند باید بدانیم که حرف آنها دیگر از نظر قانون بین الملل هیچ اعتباری ندارد.
بحث و گفتگو