گزارش و تحلیل

حیدری: ایران مخالف تغییر ژئوپلتیک منطقه است

حیدری: هیچ تغییری در ۴۵ کیلومتر مرزمان با ارمنستان نمی پذیریم.
Sputnik
بار دیگر نا آرامی ها در قره باغ بالا گرفته و جمهوری آذربایجان و ارمنستان زور آزمایی خود را در این منطقه آغاز کرده اند، اما همواره بیم حضور کشور های فرامنطقه ای در قره باغ، کشور های همجوار را از کوچکترین نا آرامی ها آزرده و ایران نیز یکی از کشور های نزدیک به منطقه ی قره باغ و تاثیر پذیر از تحولات این حوزه است.
"خلف خلف‌اف" دیپلمات کهنه‌کار و دستیار الهام علی‌اف، رئیس جمهور آذربایجان در امور ویژه، به تهران سفر کرد. این سفر در حالی انجام شد که روز یکشنبه نیز "آرمن گریگوریان" دبیر شورای عالی امنیت ملی ارمنستان برای گفتگو پیرامون مسائل دوجانبه و منطقه در سفر به تهران، با مقامات ارشد ایرانی از جمله علی اکبر احمدیان، دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار کرده بود.
شهریار حیدری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در این زمینه به خبرنگار اسپوتنیک در تهران گفت:
جمهوری اسلامی ایران هم با جمهوری آذربایجان و هم با ارمنستان همسایه است و در طول سالیان گذشته همواره بر گفتگو و راه حل‌ های سیاسی و مسالمت آمیز میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان تاکید داشته است.
آمادگی ایران برای اعزام ناظران به مرز ارمنستان و آذربایجان
ما بارها اعلام کردیم که به عنوان میزبان حاضر هستیم گفتگوهای صلح میان این دو کشور را میزبانی کنیم اما متاسفانه تاثیر کشورهای فرامطقه‌ای مانند ترکیه، آمریکا و رژیم صهیونیستی در این درگیری موجب می‌شود تا در هر برهه معضلاتی برای گفتگو میان این دو کشور به وجود بیاید.
وی تاکید کرد:
نقطه نظرات ما پیرامون بحث تغییرات ژئوپولیتیکی منطقه کاملاً برای هر دو کشور واضح و روشن است ما به هیچ عنوان نمی‌پذیریم که تغییری در مرزهای جغرافیایی منطقه به ویژه در ۴۵ کیلومتر مرز ایران و ارمنستان شکل بگیرد .
بنابراین کشورهای فرامنطقه‌ای و رژیم صهیونیستی به دنبال بهره‌برداری از منابع نفتی، گازی و موقعیت جغرافیایی منطقه قفقاز هستند که به نوعی منطقه‌ای استراتژیک محسوب می‌شود و در مقابل جمهوری اسلامی ایران بیشتر نگران منازعات، درگیری‌ها و تغییرات جغرافیایی در مرزها و استقرار کشورهای فرامطقه‌ای، رژیم صهیونیستی و نیروهای تروریستی در منطقه است.
قطعاً انگیزه جمهوری اسلامی ایران برای میزبانی، ارائه راهکار سیاسی و میانجی‌گری میان این دو کشور به شدت به نفع هر دو طرف است، بنابراین اگر دو کشور تمایلی داشته باشند می‌توانند در ایران و به میزبانی جمهوری اسلامی ایران گفتگو کنند تا تنش‌های خود را کنار بگذارند.
خطرناک ‌ترین مولفه در منطقه این است که تنش‌ها میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان ادامه‌دار شود، چرا که تنها بهره‌بردار این موضوع ترکیه، آمریکا و رژیم صهیونیستی خواهند بود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ضمن تاکید بر تمایل نیروهای تندرو در ارمنستان با برخورد نظامی در مقابل خواست دولت مبنی بر حل سالمت آمیز تنش‌ها، بیان کرد:
در جمهوری آذربایجان نیز چنین چند دستگی وجود دارد و از سوی دیگر تاثیر نیروهای فرامنطقه‌ای در این تنش باعث می‌شود تا گفتگوها وابسته به موافقت ترکیه، آمریکا و رژیم صهیونیستی شود.
بحث و گفتگو