تاکید دوباره ایران بر حفظ تمامیت ارضی ارمنستان

سفیر ایران در دیدار با نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان بار دیگر بر موضع صریح تهران بر حفظ تمامیت ارضی ارمنستان تاکید کرد.
Sputnik
به گزارش اسپوتنیک به نقل از سفارت ایران در ایروان، نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان ضمن تبریک به مناسبت انتصاب سفیر در سمت جدید، ابراز امیدواری کرد که در دوران مسئولیت وی، روابط ایران و ارمنستان به توسعه و تحکیم ادامه یابد.
پاشینیان همچنین تاکید کرد که دو کشور باید ارتباطات فعال خود را در دوران سخت منطقه حفظ کنند.
نخست وزیر ارمنستان در ادامه تاکید کرد که گفت وگوی قابل اعتمادی با ابراهبم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران وجود دارد که به تعمیق مستمر مشارکت ارمنستان و ایران کمک می‌کند.
مهدی سبحانی ضمن تشکر از استقبال گرم، بر علاقه دولت ایران برای توسعه روابط با ارمنستان در همه زمینه‌ها تاکید کرد.
سفیر ایران بار دیگر بر موضع صریح طرف ایرانی در قبال حفاظت از تمامیت ارضی ارمنستان تاکید کرد.
سبحانی با اشاره به ساکنان منطقه قره باغ بر اهمیت حفاظت از امنیت و حقوق ارامنه در این محدوده جغرافیایی تاکید کرد.
دو طرف در این دیدار درباره موضوعاتی که در دستور کار روابط ارمنستان و ایران قرار دارد، گفتگو کردند. به ویژه موضوعات مربوط به اجرای برنامه‌های مشترک در حوزه‌های اقتصادی، تجاری، توسعه زیرساخت ها، بهداشت و درمان، آموزش، علمی، فرهنگی و سایر جهات مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
کرملین مسئله تعلق قره باغ را حل شده خواند
شایان ذکر است که درگیری ها در قره باغ در سال 1988 آغاز شد. منطقه خودمختار قره باغ خروج خود از ترکیب آذربایجان شوروی را اعلام کرد. در جریان رویارویی مسلحانه در سالهای 1992-1994 ، آذربایجان کنترل قره باغ و هفت منطقه مجاور را از دست داد. از سال 1992 ، مذاکرات در مورد حل و فصل مسالمت آمیز منازعات در چارچوب گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا ، به ریاست سه کشور روسیه ، ایالات متحده و فرانسه در جریان است. آذربایجان اصرار دارد که تمامیت ارضی خود را حفظ کند ، ارمنستان از منافع جمهوری خودخوانده قره باغ دفاع می کند زیرا خود قره باغ طرف مذاکره نیست.
در سال 1994 طرفین در مورد آتش بس توافق کردند، اما جایگاه این جمهوری مشخص نشد. در اواخر سپتامبر 2020 عملیات نظامی در قره باغ کوهستانی از سر گرفته شد. در شب 9 نوامبر آذربایجان و ارمنستان تحت حمایت مسکو در خصوص باقی ماندن در مواضع گرفته شده خود و توقف کامل درگیری و نیز تبادل اسرا و اجساد جانباختگان به توافق رسیدند. نیروهای حافظ صلح روسیه در این منطقه و از جمله در گذرگاه لاچین مستقر شدند. سال گذشته باکو و ایروان با میانجیگری فدراسیون روسیه، ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا بحث در مورد آینده توافق صلح را آغاز نمودند. در اواخر ماه می امسال نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان اعلام کرد که ایروان آماده به رسمیت شناختن تمامیت ارضی آذربایجان در چارچوب مرزهای دوران شوروی می باشد، یعنی تعلق قره باغ کوهستانی به آذربایجان. ولادیمیر پوتین رئیس جمهور فدراسیون روسیه در ماه سپتامبر به این نکته اشاره کرد که مقامات ارمنستان در عمل حاکمیت آذربایجان بر قره باغ را به رسمیت شناخته اند. به گفته الهام علیف رئیس جمهور آذربایجان، اگر ارمنستان موضع خود را تغییر ندهد، باکو و ایروان می توانند قرارداد صلح را تا پایان سال به امضا برسانند.
بحث و گفتگو