وی گفت: سفر وزیر امور خارجه ایران نوعی مقایسه مواضع با مقامات لبنانی در خصوص روابط دوجانبه لبنان و ایران و همچنین در مورد مسائل سیاست منطقه ای است. به ویژه بحث درباره موضوع سوریه با توجه به حضور نیروهای اشغالگر آمریکایی در آنجا برای ایران مهم است. برای تهران مهم است که موضع خود را در این مورد به شرکای خود در بیروت اعلام کند: و در واقع، اینکه ایران از دولت های ملی حمایت می کند و با اشغالگری، چه در سوریه و چه در فلسطین مخالف است.
امروز امنیت منطقه را باید از منظر اجماع همه بازیگران در نظر گرفت: بنابراین چنین جلساتی صرفاً ضروری است. خاورمیانه نه تنها به ثبات به طور کلی، بلکه به ثبات در هر کشور این منطقه نیاز دارد. بنابراین تهدیداتی که علیه لبنان مطرح می شود، سوء استفاده ها و نقض قطعنامه 1701 شورای امنیت سازمان ملل متحد و نیز حوادث مرزی سوریه و عراق نیازمند بررسی دقیق و همه جانبه نقش آفرینان در منطقه است.
وزیر امور خارجه ایران پس از سفر به لبنان راهی سوریه می شود. و این کاملاً منطقی است: کشورهای ما از نظر جغرافیایی به هم نزدیک هستند و این بر مسائل امنیتی یکدیگر تأثیر می گذارد. بنابراین، برای یافتن راهحلهایی برای برخی مشکلات منطقهای، صرفاً باید به نظرات بیروت و دمشق گوش داد. و پس از آن می توان در مورد جستجوی راه تعادل در منطقهصحبت کرد.
به طور جداگانه متذکر می شوم که توازن قوا در منطقه به هر حال متاثر از تغییرات در روابط ایران و عربستان است. و گرم شدن روابط این دو کشور و پیشرفت آن بدون شک، نقش خود را در بهبود اوضاع ایفا می کند. و این روند به سمت نزدیکی تهران و ریاض کاملاً به نفع همه کشورهای خاورمیانه است: پس از روابط دیپلماتیک، روابط تجاری و اقتصادی نیز صعودی خواهد بود. و این به نوبه خود انگیزه جدیدی به رشد اقتصادی کل منطقه خواهد داد. لبنان به شدت در این موضوع ذینفع است. علاوه بر این، تعامل بین عربستان سعودی و ایران به حل تعدادی از مشکلات امنیتی منطقه ای، یافتن کلیدهای حل معضل فلسطین و درگیری ها در یمن، عراق و سوریه کمک خواهد کرد. همه ما آینده ای با ثبات می خواهیم."