به گزارش اسپوتنیک به نقل از نشریه Geo، پلیس پاکستان شاه محمد قریشی وزیر خارجه سابق و نایب رئیس حزب عمران خان نخست وزیر پیشین این کشور - "تحریک انصاف"- را در اقامتگاه وی در اسلام آباد دستگیر کرد.
این نشریه گزارش می دهد: "به گفته منابع، آژانس فدرال تحقیقات در ارتباط با تحقیقات جاری در مورد نامه ای که به ادعای "تحریک انصاف" در آن تهدیدهایی از جانب ایالات متحده آمریکا برای کنار گذاشتن عمران خان از قدرت بوده است، قریشی را در اقامتگاه وی دستگیر کرده است".
پیشتر و در ماه ژوئیه سال جاری، این آژانس فدرال تقریبا دو ساعت از قریشی و یک رهبر این حزب، یعنی اسد عمر، در مورد درز این اطلاعات بازجویی کرده بود.
در اوایل ماه آگوست نشریه Intercept یک سند دولتی محرمانه را منتشر کرد که اثبات می کرد که وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا در سال 2022 دولت پاکستان را با نوید به روابط گرمتر، به سوی برکناری عمران خان از قدرت سوق داده بود. بر این مقاله تصریح کرده است که دلیل این عمر نارضایتی واشنگتن از موضع بیطرف نخست وزیر پاکستان در خصوص عملیات ویژه نظامی در اوکراین بوده است. بر مبنای این سند، بحث در مورد دیدار تاریخ 7 مارس سفیر وقت پاکستان و دو مقام بلند پایه وزارت خارجه آمریکا بوده است. در نتیجه این گفتگو، این مامور اعزامی پاکستان پیامی را به اسلام آباد می فرستد که در آن اطلاع داده شده که در واشنگتن در صورتی که عمران خان از سمتش جابجا شود، قول برقراری "روابط گرمتر" داده شده است. در غیر اینصورت ایالات متحده این شریک خود را به "انزوا" تهدید کرده است. چند ساعت بعد از این انتشار این مطلب، متئو میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ادعا ها در خصوص دخالت احتمالی واشنگتن را دروغین خواند.
عمران خان در سالهای 2022-2018 ریاست دولت را در پاکستان بر عهده داشت و در آپریل 2022 در نتیجه رای عدم اعتماد از این سمت برکنار شد.
در اکتبر 2022 کمیسیون انتخابات پاکستان اعتبار نامه وکالت مجلس عمران خان را باطل کرد و همچنین حق انتخاب و انتصاب وی در نهاد های قانون گزاری فدرال و منطقه ای کشور را طی 5 سال از او سلب کرد. این کمیسیون این تصمیم را با تایید جرم وی در خصوص فروش 52 گنجینه گرانبها که در خزانه دولت از آنها نگهداری می شد و نیز پنهان کردن اطلاعات در مورد دریافت هدایای شخصی، این تصمیم را بر علیه وی اتخاذ نمود. شهباز شریف نخست وزیر کنونی کشور اعلام کرده است که عمران خان این گنجینه های دولتی را در دبی و به ارزش 140 میلیون روپیه پاکستان (بیش از 630هزار دلار) به فروش رسانده است.
در اوایل ماه آگوست سال جاری عمران خان در اسلام آباد به سه سال حبس به جرم کلاهبرداری در خصوص فروش اقلام گرانبهایی که در خزینه دولت نگهداری می شده است، محکوم شد. اندکی پس از این که رای دادگاه به تایید رسید، وی در زمان پارک – اقامتگاه خود در لاهور دستگیر شد. بر مبنای قانون اساسی پاکستان، عمران خان بعد از ان رای از رسیدن به هرگونه سمت دولتی در مدت 5 سال محروم می باشد.