به گزارش اسپوتنیک، امسال همه نگاه ها به پانزدهمین اجلاس سران گروه بریکس خواهد بود که اقتصادهای در حال توسعه پیشرو جهان- برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی را متحد می کند، زمانی که جهان به سمت نظم چندقطبی می رود، این کشورها پتانسیلی برای تأثیرگذاری بر اقتصاد جهانی و به چالش کشیدن سلطه سنتی غرب را به نمایش می گذارند.
آفریقای جنوبی، به عنوان رئیس دوره ای بریکس، خود را برای میزبانی پانزدهمین اجلاس سران بریکس در مرکز کنوانسیون سندتون در ژوهانسبورگ در تاریخ 22 تا 24 آگوست 2023 با موضوع "بریکس و آفریقا: مشارکت برای رشد متقابل شتابان، توسعه پایدار و چندجانبه گرایی فراگیر" آماده می کند.
اسپوتنیک بررسی می کند که چه افرادی در بریکس 2023 شرکت میکنند، چه کسانی به عنوان مهمان دعوت شدهاند و چه کشورهایی در حال حاضرخواستار پیوستن به بلوک هستند.
کدام کشورها در بریکس 2023 شرکت می کنند؟
برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی، امسال در اجلاس بریکس 2023 شرکت خواهند کرد. بر این اساس، سیریل رامافوزا، رئیس جمهور آفریقای جنوبی که در ژانویه ریاست دوره ای این گروه را برعهده گرفت، رئیس جمهور چین، شی جین پینگ، رئیس جمهور برزیل، لولا داسیلوا، و نخست وزیر هند، نارندرا مودی، در فهرست قرار دارند. ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه شخصا در این نشست شرکت نخواهد کرد، اما انتظار می رود از طریق لینک ویدیویی در این نشست شرکت کند.
به گفته آنیل سوکلال، نماینده بریکس آفریقای جنوبی، انتظار میرود سخنرانی آنلاین ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در اجلاس سران بریکس در آفریقای جنوبی در 23 آگوست برگزار شود.
سرگی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در اجلاس سران بریکس 2023 ریاست هیئت این کشور را بر عهده خواهد داشت.
مهمانان بریکس 2023
نالدی پاندور، وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی در اوایل ماه آگوست گفت که این اجلاس رهبران تمام قاره ها و مناطق جنوب جهان را پوشش می دهند. رئیسجمهور آفریقای جنوبی از شصت و هفت رهبر (67) از آفریقا و جنوب جهان برای شرکت در گفتگوهای بریکس-آفریقا و گفتگوهای بریکس پلاس دعوت کرده است. وی گفت که 20 نماینده دیگر از سازمان های بین المللی نیز دعوت شده اند.
رئیس جمهور آفریقای جنوبی همچنین از بیست (20) مقام از جمله دبیر کل سازمان ملل متحد، رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا، رئیس بانک توسعه جدید، روسای اجرایی جوامع اقتصادی منطقه ای آفریقا، روسای اجرایی جوامع مالی منطقه ای آفریقا، موسسات، و دبیر کل دبیرخانه منطقه آزاد تجاری قاره آفریقا و مدیر عامل آژانس توسعه اتحادیه آفریقا دعوت کرده است.
به گفته آنیل سوکلال، در حال حاضر، 41 کشور مشارکت خود را تایید کردهاند که انتظار میرود تعداد آنها بیشتر باشد.
هیچ رهبر غربی دعوت نشده است.
اوایل سال جاری، کاترین کولونا، دیپلمات ارشد امانوئل ماکرون، تأیید کرد که رئیس جمهور فرانسه علاقه مند است به عنوان ناظر برای شرکت در اجلاس به ژوهانسبورگ برود. پیشنهاد ماکرون با واکنش متفاوت بریکس مواجه شد و روسیه استدلال کرد که مشارکت رئیس جمهور فرانسه با توجه به سیاست خصمانه پاریس در قبال مسکو، "نامناسب" خواهد بود.
کدام کشورها خواستار پیوستن به بریکس هستند؟
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، پیش از این نشست گفت که گسترش بریکس در دستور کار قرار دارد و در نشست آتی این گروه در آفریقای جنوبی مورد بحث قرار خواهد گرفت.
به گفته نالدی پاندور، دیپلمات ارشد آفریقای جنوبی، بیش از 40 کشور تمایل خود را برای پیوستن به بریکس ابراز کرده اند که 23 کشور به طور رسمی درخواست خود را ارسال کرده اند.
آنیل سوکلال گفت: لیست کشورها بزرگ است. آرژانتین، ترکیه، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، مصر، سنگال، الجزایر، اتیوپی، ایران و اندونزی از جمله کشورهایی هستند که به طور رسمی درخواست داده اند.