به گزارش اسپوتنیک، در خبر مربوطه آمده است که روز 13 اوت (یکشنبه) در ساعت 01:14، واحد شماره 6 نیروگاه زاپاروژیه تا پارامترهای اسمی گرم شد، نیروگاه راکتور در وضعیت "ایست داغ" قرار گرفت.
پیش از این، نیروگاه زاپاروژیه واحد شماره 4 را از حالت "ایست داغ" به حالت "ایست سرد" منتقل کرده بود.
حالت "ایست داغ" در نیروگاه زاپاروژیه برای تامین بخار داغ برای نیازهای خود ایستگاه ضروری است.
گفتنی است، نیروگاه هسته ای زاپاروژیه در ساحل چپ رود دنیپر در نزدیکی شهر "انرگودار" واقع شده است. این بزرگترین نیروگاه هسته ای اروپا از نظر تعداد واحدها و ظرفیت نصب شده است. این نیروگاه دارای شش واحد نیرو با ظرفیت هر یک 1 گیگاوات است.
در اکتبر 2022، نیروگاه هسته ای به مالکیت فدراسیون روسیه درآمد. ارتش اوکراین به طور منظم به گلوله باران "انرگودار" و حوزه نیروگاه هسته ای زاپاروژیه در مجاورت شهر ادامه می دهد. سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه گفت که رژیم کی یف با ادامه گلوله باران هدفمند نیروگاه هسته ای زاپاروژیه به دنبال ایجاد یک فاجعه هسته ای است.
آژانس بین المللی انرژی اتمی بارها ایجاد منطقه امنیتی در اطراف نیروگاه هسته ای زاپاروژیه را ضروری دانسته است.
شایان ذکر است، نیروگاه اتمی زاپاروژیه در کنار شهر انرگودار در اوکراین واقع شده است. این نیروگاه از نظر تعداد واحد و ظرفیت نصب شده، به عنوان بزرگترین نیروگاه هسته ای اروپا شناخته شده است. از ماه مارس 2022، پس از گلوله باران زاپوروژیه توسط اوکراین، این ایستگاه نیروگاه اتمی، توسط ارتش روسیه محافظت می شود. وزارت خارجه روسیه اعلام نمود که این امر برای جلوگیری از نشت مواد هسته ای و رادیواکتیو ضروری است. ارتش اوکراین به طور منظم به گلوله باران انرگودار، روستاهای اطراف و قلمرو نیروگاه هسته ای زاپوروژیه در مجاورت این شهر ادامه می دهد.
پیشتر، به گفته کارشناسان، مین ها در یک منطقه بسته قرار داشتند که پرسنل ایستگاه، به آنها دسترسی ندارند. رافائل گروسی، رئیس آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز 24 ژوئیه در وین این موضوع را اطلاع داد. کارشناسان آژانس بین المللی انرژی اتمی، مین های ضد نفر جهت دار را در حاشیه نیروگاه هسته ای زاپاروژیه کشف کردند.
به گفته گروسی، گروهی از کارشناسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی در جریان بازرسی از محل در 23 ژوئیه، چندین مین را مشاهده کردند که در منطقه حائل بین محیط داخلی و خارجی تاسیسات قرار داشتند. کارشناسان گزارش دادند که مین ها در یک منطقه بسته قرار داشتند که پرسنل ایستگاه، به آن ها دسترسی ندارند. هیچ مینی در محیط داخلی ایستگاه پیدا نشد.
گروسی در بیانیهای که در وبسایت آژانس بینالمللی انرژی اتمی منتشر شد، گفته بود همانطور که قبلاً گزارش دادم، آژانس از موارد قبلی قرار دادن مینها در خارج از محیط تأسیسات و همچنین در مکانهای خاصی در داخل آن مطلع بود.