به گزارش اسپوتنیک، آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد خواستار کنارهگیری کامل همه کشورها از سلاحهای هستهای شد.
آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد در پیام خود به مناسبت رویدادهای یادبود در ژاپن به مناسبت هفتاد و هشتمین سالگرد بمباران اتمی هیروشیما توسط آمریکا گفت: "سایه جنگ هسته ای بار دیگر بر سر جهان سایه افکنده است زیرا برخی کشورها با احتمال استفاده از سلاح های هسته ای دیگران را تهدید می کنند".
ایزومی ناکامیتسو، معاون وی، نماینده عالی امور خلع سلاح، پیام رئیس سازمان جهانی را در رویدادی در هیروشیما، خواند: "طبل جنگ هسته ای دوباره به صدا درآمده است. بی اعتمادی و عدم اتحاد در حال افزایش است. سایه هسته ای که در طول جنگ سرد بر سر جهان افتاده بود، دوباره ظاهر شد و برخی کشورها بار دیگر بی پروا شمشیر هسته ای را به هوا بلند کرده اند و تهدید به استفاده از این ابزار ویرانگر می کنند.
خلع سلاح هسته ای یکی از اهداف اصلی سازمان ملل است. تنها راه برای از بین بردن خطر جنگ هسته ای، از بین بردن کامل سلاح های هسته ای است. خلع سلاح هسته ای همچنان بالاترین اولویت خلع سلاح است. تا زمانی که سایه هسته ای یک بار برای همیشه از بین نرود، آرام نخواهیم گرفت"و
دبیرکل سازمان ملل متحد بار دیگر خواستار دست کشیدن کامل از سلاح های هسته ای توسط همه کشورها شد.
بمباران اتمی هیروشیما و ناگاساکی به ترتیب ۶ و ۹ اوت ۱۹۴۵ دو عملیات اتمی بودند که در زمان جنگ جهانی دوم به دستور هری ترومن، رئیسجمهور وقت آمریکا، علیه امپراتوری ژاپن انجام گرفتند. در این دو عملیات، دو بمب اتمی به فاصله ۳ روز روی شهرهای هیروشیما و ناگاساکی انداخته شد که باعث ویرانی و کشتار گسترده شهروندان این دو شهر گردید. حدود ۲۲۰٬۰۰۰ نفر در اثر این دو بمباران اتمی جان باختند که شامل ۲۰٬۰۰۰ نظامی ژاپنی و بقیه را شهروندان غیرنظامی تشکیل میدادند. بیش از ۱۰۰٬۰۰۰ نفر بلافاصله هنگام بمباران کشته شدند و بقیه تا پایان سال ۱۹۴۵ بر اثر اثرات مخرب تشعشعات رادیو اکتیو جان خود را از دست دادند.
بمباران هستهای هیروشیما و ناگاساکی تا به امروز تنها موارد استفادهٔ جنگی از سلاح هستهای در جهان است.
پس از این دو بمباران، دولت امپراتوری ژاپن تسلیم بی قید شرط را پذیرفت و جنگ جهانی دوم پایان یافت. وارد ویلسون در آثار خود و از جمله در تازهترین مقاله تحقیقی بلندش در فارین پالیسی، از یک سو به این واقعیت اشاره میکند که بنابر آمار رسمی تا فروافتادن بمب اتمی بر هیروشیما، ۶۸ شهر دیگر ژاپن هم آماج حملات وسیع و نابودکننده بمبهای متعارف آمریکا قرار گرفته بودند و ۳۷۰ هزار کشته، ۷۵۰ هزار مجروح و آوارگی یک میلیون و هفتصد هزار نفر هم بیلان جنگ برای ژاپن تا آن زمان بود. او نتیجه میگیرد که قربانیان بمباران اتمی هیروشیما و ناگاساکی به ترتیب ۶ و ۹ اوت ۱۹۴۵ که ابعاد دقیقشان دیرتر و بعد از اعلان تسلیم ژاپن مشخص شد در قیاس با این آمار چندان تفاوت فاحشی ندارند.