به گزارش اسپوتنیک، این کارشناس خاطرنشان کرد: جدا از میل و خواست، واقعیت اصلی در مورد روسیه که غرب باید با هوشیاری آن را درک کند، ساده و دشوار است: روسیه بزرگترین ذخایر تسلیحات هسته ای در جهان را دارد و یکی از بزرگترین تولیدکنندگان انرژی و محصولات کشاورزی است. آنها برگه های برنده ای دارند که قبول شکست نظامی آشکار را عملا غیرممکن می کند.
به گفته دیویس، غرب نتوانست شرط اصلی موفقیت نظامی را تحقق بخشد: برخورد با واقعیت و ارزیابی هوشیارانه از حریف. این کارشناس نه تنها دست کم گرفتن نیروهای مسلح روسیه، بلکه کم بها دادن به عزم ولادیمیر پوتین برای دفاع از سرزمین های آزاد شده را یک اشتباه می داند.
این کارشناس گفت: "عملاً غیرقابل تصور است که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در هر شرایطی توافقی را قبول کند که کنترل هر یک از سرزمین های تصرف شده را به کی یف بازگرداند".
دیویس همچنین افزود که مقامات روسیه بارها آمادگی خود را برای استفاده از تسلیحات هسته ای تنها در صورت تهدید قلمرو روسیه اعلام کرده اند که کرملین مناطق جدید را نیز جزو آن می داند.
در سپتامبر گذشته، پوتین در پیامی خطاب به روسها گفت که غرب در سیاست ضد روسی خود و همچنین تهدیدهای مستمر علیه مسکو از همه مرزها عبور کرده است. به گفته وی، از باج خواهی هسته ای نیز استفاده شده است و نمایندگان عالی رتبه کشورهای ناتو از احتمال و قابل قبول بودن استفاده از سلاح های کشتار جمعی علیه روسیه سخن می گویند. پوتین به غرب یادآوری کرد که روسیه در تعدادی از مولفهها از تجهیزات نظامی خارجی بهتر عمل میکند و به کسانی که سعی در باجگیری از مسکو با سلاحهای هستهای دارند هشدار داد که "وزش باد میتواند به سمت آنها باشد."
سناریوهایی که بر اساس آن روسیه می تواند از نظر تئوری از سلاح های هسته ای استفاده کند، در دکترین نظامی روسیه و در مبانی سیاست دولتی در زمینه بازدارندگی هسته ای بیان شده است. بر اساس این اسناد، در صورت تجاوز به روسیه یا متحدانش با استفاده از سلاحهای کشتار جمعی یا تجاوز با استفاده از سلاحهای متعارف، زمانی که موجودیت خود دولت روسیه در معرض خطر باشد، این امکان وجود دارد.