به گزارش اسپوتنیک، به نوشته نشریه لوموند، شورای دفاع در کاخ الیزه در 12 ژوئن موضوع الحاق اوکراین به ناتو را بررسی کرد. پاریس این سناریو را تضمینی برای امنیت کی یف می داند. اگر اوکراین به ائتلاف بپیوندد، فرانسه معتقد است که میتواند روسیه را از انجام عملیات منصرف کند یا در صورت پایان درگیری، از "هر گونه تجاوز جدید" جلوگیری کند. پاریس همچنین فکر میکند که موضع جدید فرانسه میتواند ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین را متقاعد کند تا هر زمان که صلاح بداند، بسته به روند ضد حمله، وارد مذاکره شود.
اکنون فرانسه در چارچوب "بحث های" بین متحدان اوکراین در آستانه نشست ناتو که در ماه ژوئیه در ویلنیوس برگزار می شود، رویکرد جدیدی در پیش گرفته است. این روزنامه می نویسد که این بر اساس دفاع از ورود اوکراین به ائتلاف به منظور تأثیرگذاری بر روند درگیری و آغاز مذاکرات است. این روزنامه توضیح می دهد که اکثر کشورهای اروپای مرکزی، یعنی لهستان و کشورهای بالتیک، طرفدار پیوستن اوکراین به ناتو هستند. یک دیپلمات ناشناس به این نشریه گفت: "موضع فرانسه اکنون به لهستان نزدیکتر است تا آلمان".
در سال 2008، در نشست بخارست، نیکلا سارکوزی، رئیس جمهور فرانسه و آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، بر خلاف توصیه های ایالات متحده، بر اساس یک سناریوی سریع، مانع ورود اوکراین به ناتو شدند. امانوئل مکرون، رهبر فرانسه، این رویکرد را قبل و بعد از شروع عملیات ویژه نظامی روسیه دنبال کرد.
چشم انداز پیوستن به ناتو
پیش از این، ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو گفته بود که ورود اوکراین به این پیمان در طول درگیری غیرممکن است، کشورهای عضو و کی یف این موضوع را درک می کنند. استولتنبرگ همچنین گفت که نشست سران ناتو که در ماه جولای در ویلنیوس برگزار میشود، برای نزدیکتر کردن اوکراین به ائتلاف، ایجاد شورای اوکراین-ناتو و ارائه یک برنامه چندساله تدارکات نظامی به مقامات کییف برنامهریزی شده است.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین در 2 ژوئن گفت که کییف غیرممکن بودن پیوستن به ائتلاف را تا زمانی که خصومتها در کشور ادامه دارد، درک میکند. یک روز قبل، در نشست سران جامعه سیاسی اروپا، او استدلال کرد که اوکراین آماده پیوستن به ناتو است، اما منتظر است تا اتحاد برای پذیرش آن آماده باشد.
دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی رئیس جمهور فدراسیون روسیه نیز به نوبه خود تأکید کرد که اظهارات کی یف در مورد پیوستن به ناتو از عدم تمایل و ناتوانی مقامات اوکراین برای حل مناقشه در میز مذاکره حکایت دارد. وی تاکید کرد که روسیه به دنبال تضمین امنیت خود خواهد بود و این امر گسترش ناتو از طریق ورود اوکراین به این ائتلاف و نزدیک شدن آن به مرزهای روسیه را حذف می کند. به گفته پسکوف، این موضوع برای سالها آزاردهنده بوده است و بسیاری از کشورهای اروپایی از این موضوع آگاه هستند.