اعتراض اسرائیل نسبت به همکاری نظامی مسکو و تهران

نخست‌ وزیر اسرائیل در نشست کمیسیون امور خارجی و دفاع کنست (پارلمان) در بیانیه‌ای اعلام کرد که کشورش نسبت به همکاری نظامی مسکو و تهران به مقامات روسیه اعتراض کرده است.
Sputnik
به گزارش اسپوتنیک، پورتال اسرائیلی "والا" روز پنجشنبه خبر داد که بنیامین نتانیاهو، نخست‌ وزیر اسرائیل در نشست کمیسیون امور خارجی و دفاع کنست (پارلمان) در بیانیه‌ای اعلام کرد که کشورش نسبت به همکاری نظامی مسکو و تهران به مقامات روسیه اعتراض کرده است.
به گفته وی، اظهارات نتانیاهو در بخش غیرعلنی این نشست که روز سه شنبه برگزار شد، بیان شد. محتوای اظهارات نخست وزیر اسرائیل توسط سه تن از اعضای کنست که در این نشست کمیسیون پارلمانی شرکت داشتند، تایید شد.
در پورتال"والا" آمده است: نتانیاهو در پاسخ به سؤالات نمایندگان در مورد سیاست خارجی این کشور، به ویژه استدلال کرد که در پس زمینه رویدادهای پیرامون اوکراین، اسرائیل و روسیه "گفتگوی آرام" را حفظ می کنند، که طی آن طرفین "صادقانه و آشکارا" در مورد وضعیت فعلی بحث می کنند.
به گفته نخست وزیر اسرائیل، هر دو طرف ادعاهایی نسبت به یکدیگر دارند: گفته می شود مسکو از افزایش حجم کمک های اسرائیل به اوکراین ابراز نگرانی کرده است و اسرائیل نگران همکاری های فزاینده بین فدراسیون روسیه و ایران است. نتانیاهو افزود، دولت اسرائیل "نگرانی خود را به روسیه ابراز کرد" که گفته می‌شود مسکو می‌تواند در ازای حمایت از جنگ در اوکراین، سامانه‌های تسلیحاتی پیشرفته را به تهران ارائه کند.
همانطور که پورتال "والا" اشاره می کند، نتانیاهو، در کمال تعجب تعدادی از نمایندگان کنست، از سیاست دولت ائتلافی قبلی در قبال اوکراین که به طور متناوب توسط نفتالی بنت و یایر لاپید رهبری می شد، تمجید کرد. نخست وزیر کنونی تاکید کرد که کابینه وی به مسیر انتخاب شده توسط اسلاف خود ادامه می دهد که در آن اسرائیل کمک های بشردوستانه به کی یف ارائه می دهد، اما از تامین سلاح خودداری می کند.
پورتال"والا" می نویسد: رئیس دولت با تشریح امتناع اسرائیل از انتقال سامانه‌های پدافند هوایی مانند گنبد آهنین به اوکراین که مقامات کی یف بارها درخواست کرده‌اند، خاطرنشان کرد که این امر تا حدودی به دلیل مشکل ایران است. به گفته وی، مقامات دولت یهود ظاهرا می ترسند که پس از رسیدن به اوکراین، فناوری های حساس به کار رفته در این سامانه های تسلیحاتی اسرائیل به دست روس ها بیفتد و سپس در اختیار ایران قرار گیرد و به همین دلیل متخصصان ایرانی بتوانند به راه های دور زدن سیستم لایه ای دفاع هوایی اسرائیل دسترسی پیدا کنند.
بحث و گفتگو