به گزارش اسپوتنیک، صداهای نبرد در اردوگاه نظامی نیروهای واکنش سریع در شهر خارطوم پایتخت سودان شنیده می شود.
پیشتر، خبرنگار ریانووستی از آغاز درگیری ها بین نیروهای واکنش سریع و ارتش سودان در خارطوم پایتخت سودان خبر داد. نیروهای واکنش سریع اعلام کردند که کنترل کاخ جمهوری (کاخ ریاست جمهوری)، فرودگاه بین المللی و پایگاه هوایی در مرو را به دست گرفته اند. همزمان، نمایندگان این اداره، ارتش منظم کشور را متهم کردند که با "استفاده از انواع سلاح ها" به پایگاه آن در خارطوم حمله کرده است.
ارتش سودان اعلام کرد که جت های جنگنده به پایگاه های نیروهای واکنش سریع در نزدیکی خارطوم حمله کردند.
در این بیانیه آمده است: نیروی هوایی سودان در حال تخریب کمپ طیبه و کمپ سوبا متعلق به نیروهای واکنش سریع و تعقیب اعضای فراری است که سعی در پنهان شدن در میان غیرنظامیان دارند.
ارتش سودان افزود که جت های جنگنده اکنون عملیاتی را برای توقف اقدامات غیرمسئولانه نیروهای واکنش سریع شورشی انجام می دهند.
ارتش سودان پنجشنبه شب با صدور بیانیه ای تند خاطرنشان کرد که استقرار نیروهای واکنش سریع در خارطوم و برخی شهرهای دیگر "غیرقانونی بوده و بدون توافق و هماهنگی با نیروهای مسلح صورت گرفته است". دلیل این بیانیه ارتش، بنا به گزارش رسانه ها، استقرار ناگهانی یگان های نیروهای واکنش سریع در نزدیکی فرودگاه شهر مروی در شمال کشور بوده است.
شبکه تلویزیونی العربیه نیز پیشتر به نقل از منابع خود گزارش داده بود که ارتش سودان نیز "در صورت نبود امنیت" واحدهایی را در مروی مستقر می کند. به گفته منابع این شبکه ، نیروهای مسلح سودان به نیروهای واکنش سریع زمان مشخصی برای خروج از شهر دادند. خود نیروهای واکنش سریع نیز به نوبه خود اعلام کردند که حضور آنها در مروی بخشی از انجام وظایف و وظایف آنهاست.
نیروهای آزادی و تغییر، جنبش پیشرو اپوزیسیون سودان، هفته گذشته به دلیل عدم اجماع بین جناح های نظامی، امضای توافقنامه سیاسی نهایی را به تعویق انداختند.
به گزارش رسانههای سودانی، دلیل به تعویق افتادن امضای توافقنامه سیاسی، تضاد میان ارتش سودان به رهبری عبدالفتاح برهان، رئیس شورای حاکمیتی این کشور و فرمانده نیروهای شبهنظامی واکنش سریع است.
در دسامبر 2022، ارتش سودان و جنبشهای اپوزیسیون یک توافقنامه سیاسی چهارچوبی را امضا کردند که بر اساس آن یک مقام غیرنظامی انتقالی در این کشور ایجاد شد. توافقنامه امضا شده انتصاب نخست وزیر، تصویب قانون اساسی موقت و پس از آن یک دوره انتقالی دو ساله و پس از آن یک انتخابات عمومی را تعیین می کند. عبدالفتاح برهان، رئیس شورای حاکمیت سودان، پس از امضای توافقنامه با مخالفان، گفت که ارتش در حیات سیاسی این کشور شرکت نخواهد کرد.