به گزارش اسپوتنیک، وزارت نیرو بهرهبردار این طرح است و سرمایهگذار اصلی آن نیز دولت می باشد، این خط انتقال آب ۷۲۰ کیلومتر است و با هدف تامین آب صنایع و معادن و شرب با ظرفیت انتقال آب تا ۲۰۰ میلیون مترمکعب در سال اجرا می شود.
از جمله مزایای مهم اجرای این طرح میتوان به ایجاد تحول اقتصادی در استانهای مرکزی، رشد صنایع معدنی کشور بهعنوان جایگزین نفت، حفظ روند توسعه صنایع معدنی در استانهای مرکزی، ایجاد فرصت برای تأمین کمبود آب شرب شهرها و روستاها در استانهای یزد، کرمان و اصفهان، توسعه کشاورزی صنعتی پربازده، جلوگیری از حفر چاههای غیرمجاز و حفظ ذخایر آبهای زیرزمینی، رشد و توسعه پتروشیمی و پالایشگاهها در منطقه تحت پوشش، جلوگیری از مهاجرت، اشتغالزایی و محرومیتزدایی و توسعه متوازن کشور اشاره کرد.
بهمنظور اجرای این مهم، طرح نمکزدایی سامانه بندرعباس با هدف شیرینسازی آب دریا با ظرفیت نهایی ۱.۲ میلیون مترمکعب در دستور کار قرار دارد که فاز اول ۲۰۰ هزار مترمکعب در شبانهروز ظرفیت آن است و در فاز دوم نیز ۲۰۰ هزار مترمکعب دیگر در شبانهروز به آن افزوده میشود و در فازهای بعدی به ۱.۲ میلیون مترمکعب خواهد رسید.
این طرح قرار است نیازهای استراتژیک استانهای یزد، کرمان و اصفهان به آب بهویژه در بخش صنایع را تأمین کند.
بر همین اساس مقرر شد اعتبار مورد نیاز این طرح از محل حقوق دولتی تمام معادن دولتی با اختصاص ۱۵۰ هزار میلیارد تومان طی ۱۰ سال به یک شرکت ذیصلاح انجام شود ولی این شرکت متعهد شود با توانمندی خود، این طرح انتقال آب را سه ساله برای یزد اجرایی کند تا دغدغه کم آبی یزدی ها حداقل برای ۵۰ سال آینده رفع شود.
رئیس جمهور ایران در دور دوم سفرهای استانی خود، صبح پنجشنبه وارد فرودگاه شهید صدوقی یزد شد و مورد استقبال نماینده ولی فقیه در استان، استاندار، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسوولان استانی قرار گرفت.
ابراهیم رئیسی را در این سفر تعدادی از اعضای هیات دولت همراهی میکنند و به عنوان نمایندگان تامالاختیار رئیس جمهور در شهرستانهای استان حضور مییابند.
دیدار عمومی با مردم، افتتاح خط انتقال آب شرب استان یزد از منابع صنعت در مواقع اضطراری، آغاز عملیات اجرایی انتقال آب از خلیج فارس به استان یزد و فلات مرکزی و آغاز ساخت ۲۳ هزار و ۶۰۰ واحد مسکونی ویلایی از مهمترین برنامه های سفر رییس جمهور به استان است.