به گزارش اسپوتنیک، یک روز قبل، آدرین واتسون، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، در یک بیانیه کتبی ویژه خاطرنشان کرد که نتیجهگیری نهایی حادثه سقوط موشک در لهستان هرچه باشد، مسئولیت آن در نهایت بر عهده "روسیه است که موشکهایی را به سوی اوکراین شلیک کرد".
پسکوف در پاسخ گفت: "آمریکاییها با این پارادایم صحبت میکنند که "اگر این و آن نبود، این اتفاق نمیافتاد." پس منطقی است که به عقب برگردیم و ما علت اصلی همه چیز را خواهیم دید - این ناتو و در رأس آن ایالات متحده است."
رسانه های لهستانی شامگاه سه شنبه از سقوط دو موشک در منطقه لوبلسکی در مرز اوکراین خبر دادند. بر اثر این حادثه دو نفر جان باختند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این موشکهای اوکراینی بودند که برای رهگیری موشکهای روسیه شلیک شدند.
در همان زمان، بلافاصله پس از این حادثه، وزارت خارجه لهستان اعلام کرد که موشک های ساخت روسیه سقوط کرده و سفیرروسیه را احضار کرد. در همان زمان، رئیس جمهور آندری دودا خاطرنشان کرد که هنوز اطلاعات دقیقی در دست نیست. پس از این حادثه، ورشو شورای ناتو را بر اساس ماده چهارم معاهده اصلی تشکیل داد که در صورت تهدید یکی از اعضای اتحاد، رایزنی ها را پیش بینی می کند.
وزارت دفاع روسیه تاکید کرد که ارتش روسیه به هیچ هدفی در نزدیکی مرز اوکراین و لهستان حمله نکرده است و تمام اظهارات ورشو در مورد دخالت مسکو دسیسه است. وزارت دفاع روسیه همچنین اشاره کرد که بر اساس نتیجه گیری کارشناسان، عکس های منتشر شده از صحنه حادثه ، قطعاتی از یک موشک اوکراینی برای سامانه اس-300 را نشان می دهد.
به گفته جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده پس از نشست اضطراری رهبران گروه 7، داده های اولیه تایید نمی کند که نیروهای روسیه موشک سقوط کرده را پرتاب کرده اند. پنتاگون گفت که آنها قصد دارند نه با حدس و گمان، بلکه با حقایق عمل کنند و فرصت های کافی برای شفاف سازی وجود دارد.
روز چهارشنبه، دودا نیز اذعان کرد که به احتمال زیاد این موشک ها متعلق به اوکراین است.
کرملین اتهامات علیه روسیه مبنی بر دخالت در این حادثه را نمونه ای از واکنش ناشی از روس هراسی دیوانه وار خواند که بر اساس هیچگونه اطلاعات واقعی نبوده است.