سفیر چین: آمریکا به نگرانی‌های منطقی ایران برای حصول توافق نهایی پاسخ دهد

سفیر چین در نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین، ایالات متحده آمریکا را عامل تاخیر در حصول توافق وین معرفی و تصریح کرد که این کشور باید به‌عنوان مقصر اصلی اخلال در اجرای برجام، به نگرانی‌های منطقی ایران پاسخ داده و تصمیم سیاسی بگیرد.
Sputnik
به گزارش اسپوتنیک به نقل از ایرنا، وانگ کوان سفیر و نماینده دائم چین نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین اظهار داشت: مذاکرات وین به آخرین نقطه کلیدی رسیده است و همه طرف‌ها موضع سازنده و تمایل سیاسی خود را برای دسترسی به توافق نهایی از خود نشان داده‌اند.
وی افزود که ایالات متحده به عنوان مقصر اصلی اخلال در اجرای برجام "باید تصمیم سیاسی بگیرد و به نگرانی های منطقی ایران پاسخ دهد تا تحقق هر چه زودتر توافق نهایی میسر شود."
دیپلمات ارشد چین اضافه کرد: این که آیا می ‌توان راه‌ حلی قابل قبول برای همه طرف‌ها به منظور تضمین نظارت بر مسائل باقی ‌مانده پادمانی پیدا کرد یا خیر، مستقیما به توافق برای ازسرگیری اجرای برجام ارتباط دارد.
بورل: مذاکرات احیای برجام به بن بست رسیده است
وی با اشاره به اینکه پرونده ابعاد احتمالی نظامی برنامه هسته‌ای ایران موسوم به پی‌ام‌دی در سال ۲۰۱۵ بسته شد تصریح کرد که مسائل باقی‌مانده مربوط به دو دهه پیش است "که نه فوریت دارند و نه خطر اشاعه." کوان بر همین اساس تاکید کرد که این مسائل نباید بزرگنمایی و به مانع عمده‌ای برای حصول توافق وین تبدیل شود.
نماینده چین اضافه کرد که اعمال فشار علیه ایران به حل اختلافات و کاهش تنش‌ها کمک نمی‌کند و بر همین اساس چین از طرف‌های مشارکت کننده در گفت‌وگوها می خواهد تا با توجه به اوضاع کلی، شرایط لازم و فضای مطلوب را برای حصول سریع‌تر توافق فراهم کنند.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران دیروز تصریح کرد که تغییری در مواضع ایران نسبت به مذاکرات وین به وجود نیامده است. وی با انتشار پیامی در حساب اینستاگرامی خود عنوان کرد که ایران اراده کافی و حسن نیت لازم برای رسیدن به گام نهایی توافق خوب، قوی و پایدار را بارها از خود نشان داده و تنها مانع پیش روی توافق در شرایط حاضر، عدم واقع بینی و نداشتن اراده لازم از سوی آمریکا است.
در سال ۲۰۱۵، بریتانیا، آلمان، چین، روسیه، ایالات متحده آمریکا، فرانسه و ایران توافق هسته ای برجام در مورد برنامه هسته ای ایران را منعقد کردند که شامل لغو تحریم ها در ازای محدود کردن برنامه هسته ای ایران بود.
در ماه مه ۲۰۱۸، ایالات متحده تحت رهبری دونالد ترامپ از برجام خارج شد و تحریم ها علیه تهران را بازگرداند. در پاسخ، ایران کاهش تدریجی تعهدات خود بر اساس این توافق را اعلام کرد و از محدودیت‌های مربوط به تحقیقات هسته‌ای، سانتریفیوژها و سطح غنی‌ سازی اورانیوم چشم پوشی کرد.
در ماه های اخیر مذاکراتی در وین برای احیای برجام و لغو تحریم‌ های واشنگتن علیه تهران انجام شده است.
بحث و گفتگو