خبر جدید از وین: زمان مذاکرات احیای برجام مشخص شد

به گفته دیپلمات‌های اروپایی، مذاکرات احیای برجام تا پس از انتخابات میان دوره‌ای ایالات متحده آمریکا در بن بست باشد.
Sputnik
به گزارش اسپوتنیک به نقل از سلام نو، روزنامه پولتیکو در مقابه ای نوشت: به گفته دیپلمات های اروپایی، به نظر می رسد مذاکرات احیای برجام تا پس از انتخابات میان دوره ای ایالات متحده آمریکا در ۸ نوامبر در شرایط بن بست باشد.
در ادامه این مطلب آمده است: یک دیپلمات ارشد اروپایی گفت: "این محتمل ترین سناریو است."
این دیپلمات اروپایی همچنین گفت که در حال حاضر، مذاکرات بیشتر بر سر پیش نویس توافقنامه "به پایان رسیده است." بنابراین بعید است که واکنش ایالات متحده به آخرین خواسته‌های ایران، موجب تغییرات بیشتری در پیش نویس شود.
بر اساس قوانین ایالات متحده آمریکا، کنگره باید پس از یک دوره بررسی ۳۰روزه، درباره هرگونه توافق جدید با ایران رای گیری کند. به گفته دیپلمات های اروپایی، در بحبوحه یک مبارزات انتخاباتی داغ در واشنگتن، تصمیم به انجام چنین رای گیری و بحث برانگیزی در چنین شرایطی بسیار بعید است.
کارشناس: در صورت احیای برجام، هند ممکن است خرید نفت ایران را از سر بگیرد
در سال ۲۰۱۵، بریتانیا، آلمان، چین، روسیه، ایالات متحده آمریکا، فرانسه و ایران یک توافق هسته ای - برجام در مورد برنامه هسته ای ایران را منعقد کردند که شامل لغو تحریم ها در ازای محدود کردن برنامه هسته ای ایران بود.
در ماه می ۲۰۱۸، ایالات متحده تحت رهبری دونالد ترامپ از برجام خارج شد و تحریم ها علیه تهران را بازگرداند. در پاسخ، ایران کاهش تدریجی تعهدات خود بر اساس این توافق را اعلام کرد و از محدودیت‌های مربوط به تحقیقات هسته‌ای، سانتریفیوژها و سطح غنی‌ سازی اورانیوم چشم پوشی کرد.
مذاکراتی در وین برای تمدید برجام و لغو تحریم‌ های واشنگتن علیه تهران انجام شد. در دسامبر ۲۰۲۱، طرفین بر سر دو پیش نویس توافق به توافق رسیدند که در آن طرف اروپایی مواضع ایران را درج کرد. باقری کنی سخنگوی ایران گفت که مذاکرات به خوبی پیش می رود، اما ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، پیشرفت در وین را اندک ارزیابی کرد و از تهران خواست این موضوع را جدی بگیرد. با بازگشت طرفین به پایتخت های خود در پایان ماه مارس، مذاکرات به حالت تعلیق درآمد. وزارت خارجه ایران دولت آمریکا را در این امر مقصر دانست.
بحث و گفتگو