دیدار نهنگ آبی رنگ با زمین

سیارک بالقوه خطرناک موسوم به "FF ۲۰۱۵" قرار است با سرعت ۲۷ برابر سرعت صوت از کنار زمین بگذرد.
Sputnik
به گزارش اسپوتنیک به نقل از "دیلی استار"، ناسا اعلام کرده است که یک سیارک "بالقوه خطرناک" به اندازه یک نهنگ آبی قرار است روز 12 اوت (جمعه) از کنار زمین عبور کند. قطر این سیارک که " FF ۲۰۱۵" نام دارد، بین ۱۳ تا ۲۸ متر یا تقریباً برابر با طول بدن یک نهنگ آبی بالغ است که با سرعت ۳۳ هزار و ۱۲ کیلومتر در ساعت از کنار زمین عبور خواهد کرد.
این سیارک که با سرعتی در حدود ۲۷ برابر سرعت صوت حرکت می‌کند، در نزدیکترین فاصله خود به حدود ۴.۳ میلیون کیلومتری از زمین خواهد رسید که کمی بیش از ۸ برابر میانگین فاصله بین زمین و ماه است. این فاصله طبق استانداردهای کیهانی، یک فاصله کم به حساب می‌آید. ناسا هر شیء فضایی را که در فاصله ۱۹۳ میلیون کیلومتری از زمین قرار داشته باشد، به عنوان یک "شیء نزدیک به زمین" و هر جسم سریعی در فاصله ۷.۵ میلیون کیلومتری از زمین را به عنوان "بالقوه خطرناک" طبقه‌بندی می‌کند.
چرا شب‌ها روی زمین کوتاه‌تر می‌شوند؟
در ماه مارس سال ۲۰۲۱، یک شهاب‌سنگ به اندازه یک توپ بولینگ بر فراز شهر وِرمونت با نیروی معادل انفجار ۲۰۰ کیلوگرم TNT منفجر شد. همچنین شدیدترین رویداد شهاب‌سنگی اخیر در نزدیکی شهر چلیابینسک در مرکز روسیه در سال ۲۰۱۳ رخ داد که معادل انفجار ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تن TNT بود یا به عبارتی، معادل ۲۶ تا ۳۳ برابر انرژی آزادشده توسط بمب اتمی هیروشیما، قدرت داشت و گلوله‌های آتشین حاصل از انفجار آن بر این شهر و اطراف آن بارید و به ساختمان‌ها آسیب رساند، شیشه‌ها را شکست و حدود ۱۲۰۰ نفر را مجروح کرد.
در حالی که ستاره‌شناسان درحال نظارت سیارک‌هایی هستند که مستقیماً به سمت سیاره ما حرکت می‌کنند، سازمان‌های فضایی در سراسر جهان درحال کار روی راه‌های ممکن برای منحرف کردن این اجرام هستند. چین نیز در مراحل اولیه برنامه‌ریزی یک ماموریت تغییر مسیر سیارک است. این کشور امیدوار است با کوبیدن ۲۳ موشک "لانگ مارچ ۵" به سیارک "بنو"(Bennu)، این سنگ فضایی را از برخورد بالقوه فاجعه‌بار با زمین منحرف کند.
بحث و گفتگو